A JAKAB PÉTER-FÉLE NÉP PÁRTJÁNNAK ELŐBB LETT HIVATALOS VÁCI POLGÁRMESTERJELÖLTJE, MINT MATKOVICHÉKNAK

Jakab Péter már nyilvánosan kampányol a váci független polgármesterjelölt, Dodek Norbert mellett. Matkovich mögé még mindig nem állt be senki. A váci baloldalnak nincs hivatalos jelöltje két hónappal a választás előtt.

„A Nép Pártján Vácon a független Dodek Norbertet támogatja polgármester-jelöltként. Persze Norbit a tévéből sokan csak Johnny Gazdaként ismerik. Új ember, új mentalitás! Erre van szüksége Vácnak” – adta hírül közösségi oldalán a Nép Pártján elnöke, Jakab Péter.

Hozzátette, hogy „a gazdaságban nem korrupció, hanem bizonyított szakmai hozzáértés” kell. Dodek Norbert egyébként már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy indul független polgármesterjelöltként a júniusi választáson.

Nemrég a Fidesz-KDNP is nyilvánosságra hozta, hogy Imre Zsoltot indítja a polgármesteri székért.

Mindeközben Matkovich újraindulása továbbra is bizonytalan, a váci baloldalnak egyelőre egy hivatalos jelöltje sincs, pedig maholnap kezdődik a kampány.

Annyi biztos, hogy Matkovich mögé továbbra sem állt be Gyurcsány Ferenc, így újraindulása erősen kétséges. Annál is inkább, mert az utóbbi időben a közte és Ferjancsics László között kialakult feszültséget látva sokan úgy vélik, hogy Ferjancsicsban ellenfélre akadt Matkovich. Így az is elképzelhető, hogy júniusban egy Ferjancsics és egy Matkovich lista is verseng majd a szavazatokért, ami egyértelműen a váci baloldal repedezését bizonyítja.

kép forrása: facebook.com/Jakab Péter – Nép Pártján