VÍZILABDA: A VÁCRÓL INDULT KOVÁCS PÉTER MÁR GÓLSZERZŐKÉNT IS BELETENYERELT A VÁLOGATOTT VB-EREDMÉNYÉBE

A dohai férfi vízilabda világbajnokságon a csoportkörben mindhárom mérkőzését megnyerte a magyar válogatott csapat, amelyben nem csak úgymond epizódszerepet játszik a Vácról indult Kovács Péter, hiszen már gólszerzőként is feliratkozott a különféle mutatók listájára.

A D csoport harmadik játéknapjának jegyzőkönyvéből:

Magyarország-Kazahsztán 28-1 (8-0, 5-0, 8-0, 7-1)

Válogatottunk gólszerzői: Vigvári V.. 5, Nagy Á., Angyal 4-4, Zalánki, Varga D. 3-3, Manhercz, Tátrai, Német 2-2, Kovács, Fekete, Pohl 1-1. Csapatunk csoportelsőként lépett a negyeddöntőbe, s legközelebb kedden ugranak medencébe tétmeccsre Varga Dénes szövetségi kapitány tanítványai.

Az MTI tudósításából idézünk:
„A magyarok visszafogottabban kezdtek, az első néhány lövés kimaradt, ezt követően viszont beindult a gépezet és a négy gólt szerző Vigvári Vince vezetésével 8-0-s első negyedet produkáltak. A második felvonásban sem kapott gólt a magyar együttes, közben pedig megszerezte karrierje első világbajnoki találatát Kovács Péter, valamint Varga Dénes is feliratkozott a gólszerzők közé…”

A váci főszereplő, Kovács Péter így nyilatkozott:
„Egy kemény edzésből jöttünk a meccsbe, így szerintem elérte a célját a foglalkozás, de nyilván tudjuk, hogy ennél sokkal keményebb meccsek várnak ránk. Persze örültem a gólomnak, de nem szeretném túlmisztifikálni.” Hozzátette, hogy szerették volna nulla gólon tartani az ellenfelet, ezért ő inkább arra figyelt, hogy a védekezés rendben legyen.