HÁJAS ATTILA: ÚJABB POFONT KAPTAK A KŐHÍD UTCA LAKÓI MATKOVICH ILONÁTÓL

Matkovich Ilona fiának hírhedt építkezése miatt újabb botrány tört ki a napokban a Kőhíd utcában. Ezúttal oszlopokat telepítettek az ott lakók ablaka elé, pedig a fejlesztés a Kőhíd utca lakóinak véleménye szerint földkábellel is megoldható lett volna. A lakók arra kérik a polgármestert, szólítsa fel a fiát, hogy bontsa le az oszlopokat. 

Békés látványt nyújtott és csiripeltek a madarak az egykori parkban, a Kőhíd utcában. Ezért is költözött oda Havasi Katalin két évvel ezelőtt. Az alábbi képen látható, hogy milyen volt a kilátás az ablakából.

Aztán egyszer csak Havasi Katalin a szomszédaival együtt arra eszmélt, hogy gépek jelentek meg a csendes utcában és elkezdték kivágni a park közel hatvanéves fáit. Csak később tudták meg, hogy a baloldali polgármester fia, Pajor Dániel vetett szemet a területre és cégével egy luxuslakópark építésébe kezdett.

Havasi Katalin szeme elé már ez a látvány tárul, ha kinéz az ablakán. A négyemeletes társasház teljesen elveszi a napfényt a lakásától, az út szinte járhatatlan, mivel tönkreteszik az ott dolgozó munkagépek, néhány napja pedig már egy oszlop is éktelenkedik az ablaka előtt, tovább rontva az egyébként sem kellemes kilátást.

„Az keserít el, hogy állandóan kellemetlen meglepetés ér minket. Azt érzem, hogy ki vagyunk rekesztve” – mondta Havasi Katalin.

A Kőhíd utca lakóit ezúttal sem értesítette senki, pedig a területen, ahova az oszlopokat tették, nekik kell nyírni a füvet. A lakók azt hallották, hogy az új oszlopokon a botrányos társasház internet és kábeltévé légvezetéke fut. A vezetéket a Kőhíd utca 12-18. szám alatt lévő lakóépület falától vezették rá az első oszlopra. Olyan közel az erkélyekhez, hogy egy ott élő szerint, ha megráz egy nagyobb pokrócot, az hozzáér a kábelhez.

A Kőhíd utca lakója Hájas Attila is, aki emlékeztetett, hogy amikor 15 évvel ezelőtt légvezetékkel és oszlopokkal akarták bevezetni a kábeltévét, az akkori önkormányzat nem adott rá engedélyt, mondván, hogy abban a lakóövezetben nem alkalmaznak ilyen megoldást.

„Úgy tűnik, Matkovich Ilona nincs tisztában azzal, hogy milyen is valójában egy osztrák kisváros. Aki járt már Ausztriában, láthatta, hogy ott nem jellemzőek kesze-kusza kábelek és ronda oszlopok. Úgy tűnik, ha a fiának építkezéséről van szó, akkor már nem olyan fontosak a nyugati minták Matkovich Ilona számára” – mondta Hájas Attila utalva arra, hogy a baloldali polgármester osztrák kisvárost ígért a 2019-es kampányban.

A lakók egy petíciót írtak Matkovich Ilonának címezve, amiben arra kérték őt, hogy bontassa le a két oszlopot, a társasházhoz szükséges közműkapcsolatot pedig földkábellel biztosítsák. A petíciót 14-en írták alá, amit Hájas Attila szerdán bevitt a városházára.

„Engem már csak az vigasztal, hogy nem sok idő maradt júniusig. Egyértelmű, hogy változásra van szükség ebben a körzetben és ebben a városban, Matkovich Ilonának mennie kell” – nyomatékosította Hájas.