KÉZILABDA: A MAGYAR KUPÁBAN A NYOLCADDÖNTŐ VOLT A VÉGÁLLOMÁS A PRAKTIKER-VÁC CSAPATÁNAK

Szerdán este a Magyar Kupa negyedik fordulójában döntetlen végeredmény született a Praktiker-Vác és a DVSC-Schaeffler összecsapásán, de ennek most csak a látogatók örülhettek, ők jutottak tovább a negyeddöntőbe.

Bár az első félidő után még hazai vezetésnél (15 – 13) vonultak pihenőre a csapatok, a végeredmény 26 – 26 lett, ezzel pedig a debreceni alakulat lépett tovább, hiszen a kupa versenykiírása szerint azonos bajnoki osztályba tartozó csapatok döntetlenje esetén a vendégegyüttes számít „nyerőnek”.

Herbert Gábor, a Vác vezetőedzője az M4 Sportnak azt mondta, csalódott, mert hazai pályán valamiért nem tudják „átlépni a saját árnyékukat”, hogy egy igazán komoly ellenfelet két vállra tudjanak fektetni.

„Ha ez egy bajnoki mérkőzés lett volna, akkor nagyon boldog lennék az egy ponttal, de a kupában az azonos osztálybelieknél a vendégcsapatnak kedvez a döntetlen, úgyhogy gratulálni szeretnék a Debrecennek a továbbjutáshoz és sok sikert nekik a kupában! Pár napja döntetlent játszottunk a horvát listavezetővel, rá három napra játszottunk egy Bajnokok Ligája-résztvevő hazai csapattal, szégyent semmiképp nem vallottunk.”

A negyeddöntő résztvevői: Esztergom, DVSC, Mosonmagyaróvár, Kisvárda, MTK, Dunaújváros, illetve csatlakozik a mezőnyhöz a bajnok Győri Audi ETO KC és a kupacímvédő Ferencváros is.