MÁRVÁNYTÉR: TERVEZETT MINIMÁL, EKLEKTIKA ÉS NÉMI VISSZATETSZŐ, SZÍNEZETT, TOTÁLISAN FELESLEGES VIZES EXTRA

Bár még nem történt csinnadrattás átadás a Márvány téren, az önkormányzati választások előtti utolsó fél évbe lépve bizonyára hamarosan várható egy ilyen esemény, miután a kivitelezők levonultak a több mint három évig (!!!) munkaterületté dúlt helyszínről, azaz minden jel szerint befejeződött az itteni felújítás.

Félreértés ne essék, kétségtelenül nagyon időszerű volt már a hivatalosan Szent István nevét viselő tér felújítása, amit eredetileg Meláth Attila baptista lelkész kezdeményezett a 2020-as augusztus 20-ai megemlékezésen. Aztán Matkovich Ilona polgármester balliberális csapata jól kisajátította az elképzelést, majd folyamatosan szajkózták, hogy itt mekkora beruházást valósítanak meg, több mint három és fél évvel ezelőtt el is kezdődött valami krampácsolás és jól elhúzódott a múlt esztendő legvégéig. Mondhatnánk erre, hogy hamar munka ritkán jó, na de ami itt megvalósult, az bizony köszönőviszonyban sincs azzal a sokkal jelentősebb rekonstrukcióval, amiről folyvást hallani lehetett.

A rámpás térmegközelítés lehetőségének biztosítása még csak rendben lenne, de ezen túlmenően – bizonyára tervezetten – minimál dizájnú fa ülőalkalmatosságok, kézi szemetesek, néhány közvilágítási lámpa felállításában, a térkövek cseréjében, virágágyások kialakításában nagyjából ki is merül a beruházás úgymond műszaki tartalma.

  • Illetve dehogy, hiszen egy vizes, csobogós attrakció is készült a szocreál szoboregyüttes kiemelése érdekében: színes lámpákkal szivárványosra „festett” sugarakat vizelnek majd felfelé a fúvókák.

Itt is érdemes emlékeztetni, hogy a Váci Városvédők és Városszépítők Egyesülete a kezdetektől ellenezte ezt a kiemelést, hiszen itt valójában a hazug, népnyomorító,
tömeggyilkos internacionalista-kommunista rendszer mementójának átszínezéséről, piedesztálra állításáról van szó a permanens balliberális történelemhamisítás jegyében.

Ám az ideológiai kérdéseken túl térjünk át hétköznapibbakra!

  • Például kik a felelősök azért, hogy szinte az egész ciklusban építési terület volt a Márvány-tér ezért a látszatra nem túl jelentős átalakításért?
  • Kik és milyen módon kaptak megbízatást különböző feladatok kivitelezésére?
  • Végtére is mennyit költött a városvezetés a beruházásra, mennyivel lépi túl a végösszeg a 100 millió forintot, s mi került itt ennyibe?
  • Hogyhogy itt sikerül(t) megvalósítani egy vizes projektet, miközben a strand gyerekpancsolóját egész egyszerűen csak szétverték, majd mindenféle kifogásokkal négy év alatt sem tették újra használhatóvá?