A KIVITELEZÉS SZEMPONTJÁBÓL ELSŐSORBAN A DUNA-PARTOT ÉRINTŐ KÉT TÉMÁBAN LAKOSSÁGI FÓRUM LESZ JANUÁR 15-ÉN

A Duna-partot érintő két témában lakóssági fórumot hirdet január 15-e hétfő délután öt órára a városvezetés, a helyszín a városháza díszterme.

A meghívó alapján egy pályázat keretében lehetőség nyílik a Karakán csónakház, víziturisztikai megállóhely közelében egy fedett közösségi tér kialakítására, területrendezésre, kertépítésre, valamint további hajótárolók létesítésére. A fejlesztés a lakott területtől minél nagyobb távolságra, a meglévő ártéri erdő takarásában létesülne, korábban itt helyezkedett el az ifjúsági víziturizmus váci kikötője.

Napirendre kerülnek majd a fórumon a tervezett Duna-hídhoz kapcsolódó rá- és levezető utak nyomvonalára vonatkozó elképzelések is, ezek mindegyike valamilyen mértékben lakott területet is érint természetesen, Északon a Kőhíd utca, Építők útja és környéke, délen Václiget és a déli lakóterület északi része, a harmadik esetben pedig a Kőszentes híd, a József Attila sétány és a Vár környéke kerül itt képbe.

A lakossági fórum annyiban más mint egy közmeghallgatás, hogy itt nem kötetlen a téma, de nyilván az adott kérdésekben is nagyon sokféle kétely, álláspont, javaslat fogalmazódhat meg, remélhetőleg elnöki lecsöngetések, mikrofon elnémítások nélkül, amire a testületi üléseken bizony igen gyakran sor kerül, főleg ha valamilyen, Matkovich Ilonának nem tetsző hozzászólás hangzik el épp.

VO-komment

A választások évébe fordulva a balliberális önkormányzati többség döntése értelmében úgymond rendes testületi ülést – a demokráciát igencsak leépítő módon – kéthavonta méltóztatik majd csak összehívni a polgármester, nyilván több idő kell a kampányolásra, mint az érdemi munkára.
Ellenben borítékolhatóan több, a január 15-eihez hasonló irányított témájú fórumra lehet számítani, amelyek az eddigiek tapasztalatai alapján leginkább a polgármester asszony szereplési vágyának kielégítését szolgálják, hangjának hallatásával, színpadias megnyilvánulásaival, belasszózott szimpatizánsai tapsolásával „túlshow-zva”, elízetlenítve, hitelességüket megkérdőjelezve.

Félreértés ne essék, nem a társadalmasítási szándékkal van itt baj, hanem a sandasággal és az ügyek súlyának önös érdekű más-más mércével mérésével: hiszen polgármester asszonynak egy másik, a Kőhíd utcát érintő ügyben (túlméretezett, az ott élők mindennapjait megkeserítő ingatlanberuházás), vagy épp a felső rakparti belvárosi terület üzleti célú beépítésének városképi változást hozó ügyében, vagy épp a regnálása alatt egyre inkább leépülő színház jövőjének kérdésében, a brutálisan sarcoló fizető parkolás területi kiterjesztéséről, Vácra tervezett kiemelt állami beruházások dafke elutasításáról nem akaródzott túlságosan tesztelni a lakosság véleményét.

És még hosszan sorolhatnánk az ilyen hallgatásokat, sumákolásokat…