HÍR TV: REPEDEZIK A BALOLDALI ÖSSZEFOGÁS VÁCON

A város legutóbbi testületi ülésén bekapcsolva maradt a polgármester és az egyik alpolgármester mikrofonja, miközben a másik alpolgármester éppen módosító javaslatot tett egy előterjesztéshez – számolt be róla a Hír TV.

Módosító javaslatokat nyújtott be Ferjancsics László, Vác egyik alpolgármestere az önkormányzati testület elé. Több pénzt szeretett volna ugyanis rendelni a számára fontos ügyek mellé.

Matkovich Ilona polgármestert azonban láthatólag meglepte saját helyettese, ekkor suttogva minősítette cirkusznak Ferjancsics László módosító indítványait. A mellette ülő Kiss Zsolt alpolgármester pedig azt javasolta, hogy ne fogadja be azokat, hanem szavaztassa meg a testülettel.

A váci Fidelitas szerint a baloldal helyi szervezetei közt alig több mint fél évvel az önkormányzati választás előtt nyíltan elindult a pozícióharc.

„A repedezésnek több oka is lehet, talán az, hogy már kezdik unni polgármester asszony fiam-lányom rendszerét, hogy itt a mutyik egyre jobban elharapódznak a városban. Lehet az is, hogy egyéni érdek, mert mint ahogy Inotay Gergely alpolgármester úrtól megtudtuk, ez nem egy elvi, hanem egy érdek alapú szövetség” – mondta Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke a Hír TV-nek.

A Vácot irányító balliberális koalíciót több párt és civil szervezet alkotja. Többek között a Momentum, az LMP, a Jobbik és az MSZP. Azt még nem tudni, hogy a balliberális koalíció milyen összetételben indul majd el jövőre a választásokon, de az valószínűsíthető, hogy a polgármester-jelölt újra Matkovich Ilona lesz.