MÁR A HAVONKÉNTI RENDES TESTÜLETI ÜLÉSEK ÖSSZEHÍVÁSÁT SEM TARTJA FONTOSNAK A BALLIBERÁLIS DÖNTÉSHOZÓ TÖBBSÉG

Január 31., március 27., május 15.: ezek azok a dátumok, amikorra Matkovich Ilona polgármester munkaterv szerinti rendes testületi ülést méltóztatik majd összehívni 2024-ben a júniusban esedékes önkormányzati választásokig.

Az itt kisebbségben lévő kormánypárti képviselők és Csereklye Károly szerint példátlan orcátlanság a többség részéről, hogy fél év alatt mindösszesen három testületi üléssel akarják letudni a munkát, más-más fordulatokkal Pető Csilla, Mokánszky Zoltán, Dr. Manninger Péter és a testület rangidős tagja is megfogalmazta, hogy ez demokráciadeficit a javából, a választópolgárok semmibe vétele.

Mokánszky Zoltán és Csereklye Károly is megfogalmazta azt a feltételezést, hogy azért rendkívüli üléseket bizonyára összekürtöl majd az első számú városvezető, bízva benne, hogy ellenzéki oldalról minél kevesebbeknek lesz alkalmas egyik-másik időpont, így pedig adott esetben könnyebben, vita nélkül meghozhatnak bizonyos döntéseket.

Dr. Manninger Péter arra is rákérdezett, hogy a kevesebb ülésért is ugyanannyi képviselői díjazás jár-e majd a döntéshozóknak, mint ha az eddigi gyakorlatnak megfelelően, azaz havonta ülésezne a grémium, szavai szerint ez sem méltányos – válaszként valami értelmezhetetlen terelés hangzott el az elnöki asztaltól.

Pető Csilla nehezményezte, hogy egyetlen javaslatának tárgyalása sem került be a munkatervbe, erre a polgármester legalázatosabb szolgája, Kászonyi Károly képviselő, illetékes bizottsági elnök a javaslatok pontos kidolgozására szólította fel a döntéshozót, de mint kiderült, bizony többnyire ilyen formában kapták meg az illetékesek a félresöpört kezdeményezéseket, köztük azt is, amelyik egy biomassza erőmű létesítésének lehetőségével foglalkozott volna.

Tehát még egyszer a szikár tény: munkaterv szerint legközelebb január utolsó napján ül össze a képviselő-testület.