AZ ÉVZÁRÓ TESTÜLETI ÜLÉSRŐL JELENTJÜK: SZÉTHULLÓBAN A BALLIBERÁLIS-SZIVÁRVÁNYOS SZAVAZÓGÉPEZET?

Az évzáró képviselő-testületi ülésen bebizonyosodott, hogy erősen széthullóban van a balliberális-szivárványos többség, komoly törésvonalak alakultak ki a köreikben, és persze hogy a lakosság issza meg ennek is a levét, miközben ők azért év végi jutalmakat osztogatnak különböző cégvezetőknek közpénzből.

Az ülés során a szánalmas jobbikos oldalkocsival megtámogatott balliberális frakció többször leszavazta az amúgy politikai gengszternek minősíthető Ferjancsics László alpolgármester több indítványát. Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt alpolgármesteri tehetségtelenség beismerte, hogy a külterületi utak rendbetételében egy jottányit sem haladt előrébb az önkormányzat. Az országgyűlési képviselő-jelöltként csúfosan elbukó Inotay Gergely alpolgármester meg kegyesen tartózkodott attól a szavazástól, amelyik egy hozzá is kötődő egyesület sürgősségi közpénz támogatására vonatkozott.

A sürgősséggel beterjesztett határozati javaslatok kapcsán az itt kisebbségben lévő kormánypárti képviselők rendre számon kérték, hogy mi indokolja a gyors döntést.

Végül Ferjancsics László, ki tudja hányadik sorszámú alpolgármester teljesen kiborította a bilit, számon kérve az ESTV-t, amiért nem számoltak be valamely eredményességi stand-up sajtótájékoztatójáról, így pedig az istenadta nép ebben a médiumban egyelőre nem értesülhetett arról, hogy ő mekkorákat dolgozott a közért a legutóbbi időszakban (is).

A városvezető egészen a helyi tévé cenzúrázással vádolásáig elhatolt szövegelésében, elővezetve, hogy érdeklődésére a médium vezetésétől a kabinetre hivatkozó köntörfalazást kapott válaszként, a jegyzői kabinet viszont hárította a felelősséget.

Na már most, a jegyzőin kívül egyetlen másik kabinet létezik a városházán, a polgármesteri, bár ezt újabban titkárságnak nevezik, de korábban igenis kabinetként szerepelt a csapat, benne a polgármester legbizalmasabb embereivel.

Magyarán Matkovich Ilona szájzár rendelete a jelek szerint már saját csapata egyes tagjainak sajtónyilvánosságra szánt megnyilvánulásaira is kiterjed, aminek Ferjancsics László dorgálása alapján akár hatósági vizsgálati kérelem is lehet a vége a közpénzből működő helyi tévével szemben.

A jövő júniusi önkormányzati választásokra helyezkedő városvezetői cicaharc ezen kis epizódja persze nem terelheti el a figyelmet arról, hogy Matkovich Ilona csapata ezerrel cenzúrázza a választópolgárok kritikus hozzászólásait, miközben a város országgyűlési képviselője a jelek szerint ugyancsak B listára került őnagysága helyi tévéjénél.