A CÉG KEZDEMÉNYEZÉSE NYOMÁN ÚJ BUSZJÁRAT IS SEGÍTI A ZOLLNER DOLGOZÓINAK MUNKÁBA JÁRÁSÁT

A novemberi testületi ülésen arról is döntés született, hogy az önkormányzat elfogadja a hétköznapokon a Közúti Igazgatóság megállóból 14.10-kor induló, a Gombási út 94. megállóig közlekedő 6-os (korábban 366-os) helyi buszjárat bevezetését.

Az új buszjárat bevezetésének alapja a Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. indítványa, kérelme.
Ennek háttere:

A Közúti Igazgatóság megállótól induló, Gombási út 94. megállóig közlekedő 6-os (korábban 366-os) járat jelenleg 14.40-kor indul hétköznapokon, és átlagosan 45 utast szállít. Szükség van egy újabb, rásegítő járat bevezetésére ugyanezen viszonylatban fél órával korábbi, 14.10-es indulással, melyet 39 fő venne igénybe, így az eddigi és megmaradó járaton ezután átlagosan 22 fő utazna.

A városháza illetékes osztálya arra a megállapításra jutott, hogy a jelzett igények alapján indokolt az új járat indítása a meglévő megtartása mellett, a bővítés költsége bruttó 731.640 forint éves szinten.

Ebben a történetben kiemelendő a szolgáltató társaság rugalmas hozzáállása, az meg elemi minimum, hogy az önkormányzat vállalja a plusz költséget, emiatt (bár az ülésen Kászonyi alázatos szolgája képviselő elvtárs megpróbálkozott ezzel) senkinek, a négy fő város(félre)vezetőnek sem jár zászlólengető hozsannázás, hajbókolás, betyárosan szólva a képviselők csak tötték, amit tönni köll, így mindön úgy lösz, ahogy lönni köll…