ZSEBTOLVAJOKRA VADÁSZIK A RENDŐRSÉG A KARÁCSONYI VÁSÁROKON

A karácsonyi vásárok veszélyeire figyelmeztet a rendőrség.

A budapesti Vörösmarty téren, a már megkezdődött vásáron megtartott sajtótájékoztatón Bukovics Péter alezredes felhívta a figyelmet, hogy a hasonló rendezvényeken megszaporodnak egyes bűncselekmények, elsősorban a zsebtolvajlások.

Az alezredes kiemelte, hogy a rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan nagy figyelmet fordít a karácsonyi vásárokra az utcákon, a bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési járműveken. A hatóság több járőrt vezényel ezekre a helyekre, ugyanakkor megemelik a civil ruhás nyomozók számát is a zsebtolvajok elfogására. A vásárokon járőröző rendőrök egy része a múlt évszázad elejének egyenruháiban végzi majd feladatait.

Bukovics Péter arra kérte a vásárokra látogatókat, hogy a szokásosnál is legyenek éberebbek. Telefonjaikat, pénztárcáikat és egyéb értékeiket lehetőleg belső zsebeikben tartsák, ne viseljenek olyan ékszereket, amelyeket a tolvajok könnyen letéphetnek róluk. A járművel érkezőknek az alezredes azt tanácsolta, hogy autóikban lehetőleg ne hagyjanak értékeket még az őrzött parkolókban sem. Ha ezt mégis meg kell tenniük, akkor tegyék azokat nem látható helyekre, például a csomag- vagy kesztyűtartókba.

Az osztályvezető kiemelte: ha valakit megkárosítanak, akkor azonnali segítséget kaphat a 112-es segélyhívón.