SZÁDOCZKI IMRE: A FIDESZ TILTAKOZIK A VÁC PIAC KFT. ELADÁSA ELLEN

A balliberális többségű váci képviselő-testület októberi ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat Vác Piac Kft-ben való 95 %-os részesedését eladják. Szádoczki Imre, a helyi Fidesz elnöke közölte: a váci Fidesz tiltakozik ez ellen és követelik, hogy Matkovich Ilonáék vonják vissza a pályázatot.

„A váci polgárokkal beszélgetve azt tapasztalom, hogy nagyon sokan aggódnak a városi piac sorsáért. Egy közel ezeréves városról beszélünk, aminek pillanatok múlva nem lesz saját tulajdonú piaca és vására. Tényleg igaz a mondás: ezek mindent eladnak! Nem lennénk meglepve, ha fővárosi mintára már a városháza épületét is el akarnák herdálni” – fejtette ki véleményét Szádoczki Imre. 

A képviselő-testületi ülésen a baloldal részéről indokként hangzott el többek között, hogy régóta egyetlen tevékenységet, méghozzá a vásárok szervezését látja el a cég. Nincs állandó bevétele, emiatt gazdaságtalan a fenntartása és szerintük nincs rá szükség.

A Vác Piac Kft. 95 %-os tulajdonrészének induló ára 2.350.000 forint. A licitlépcső 100.000 forint, a pályázati biztosíték pedig 230.000 forint.

Szádoczki Imre szerint ezzel a hírrel nem büszkélkednek Matkovich Ilonáék, ugyanis „nem számolt be róla sem az önkormányzati havilap, sem pedig a propagandaoldallá alakult városi honlap.”

„A Fidesz Váci Szervezete nevében tiltakozunk a Vác Piac Kft. többségi tulajdonának eladása ellen és követeljük, hogy Matkovich Ilonáék vonják vissza a pályázatot! Az egyéni és üzleti érdekek nem írhatják felül a közösségét” – fűzte hozzá Szádoczki.