EGY ÉVVEL EZELŐTT SIKERÜLT MEGMENTENI AZ INGATLANHIÉNA VÁROSVEZÉREKTŐL A K16 GALÉRIÁT

Vigyázat, a bevezető bekezdésben egy szódával is színültig hazug, csúsztató szöveg következik idézetként a hivatalos városházi honlapról.

„Egyéves évfordulóját »gyászolhatja« városunk annak a közfelháborodást kiváltó kormányzati döntés miatti veszteségnek, mely következményeként ingyenesen magánkézbe került a korábban különböző közösségi célokat (könyvtár, kiállítóterem) szolgáló városi épület, a Káptalan utca 16. alatti ingatlan. A váciak közösségi terének városon kívüli alapítványnak történt térítésmentes átadása nyomán a Tragor Ignác Múzeum által használt kiállítóterem megszűnt szolgálni az itt élők és a városba látogató turisták kulturális igényét…”

Tehát ezt csúsztatja egy újabb hazug bejegyzésében a városvezetés, nem a város, hanem a Matkovich-rezsim lakossági hozzászólásoktól agyoncenzúrázott, közpénzből működő hivatalos városházi honlapja.

Ezzel szemben az igazság az, hogy egy éve hál’ Istennek sikerült kimenekíteni az ingatlanhiénaként tobzódó városvezetés markaiból egy fontos kulturális bázist.

Ugyanis továbbra is sűrű homály fedi, hogy mi lett volna a valós célja a városvezetésnek a Káptalan u. 16. alatti ingatlannal, de élni lehet a gyanúperrel, hogy az ott lévő, számos dunakanyari, váci képzőművész életművéből is ízelítőt adó modern művészeti gyűjteménynek nem lett volna maradása, sőt felmerülhet, hogy esetleg elkótyavetyélésbe fajult volna a galériaépület története.

A K16-ban egyébként a meg-megújuló, frissülő modern művészeti gyűjtemény gazdag kollekciója mellett jelenleg (október 18-ig) egy reprezentatív időszaki fotókiállítás is látható Varázslatos Magyarország címmel – ennyit arról a városházi hazugságról, hogy a kiállítóhely megszűnt szolgálni az itt élők és a városba látogató turisták kulturális igényét.

Konklúzió, amit újra és újra le kell vonni: a Matkovichékhoz becsatolt ezen médiafelületen azt sem lehet elhinni, amit kérdeznek.