SPORT- ÉS KULTURÁLIS CÉLÚ EGYEDI TÁMOGATÁSOKRÓL IS DÖNTÉS SZÜLETETT A SZEPTEMBERI ÜLÉSEN

Kérelmezések alapján kisebb-nagyobb összegű egyedi sport és/vagy kulturális támogatásokról is döntés született az önkormányzati képviselő-testület szeptemberi ülésén.

Kérelme alapján támogatást szavazott meg a grémium Gyombolai Szonjának, Molnár Sándornak, a Puente Sportegyesületnek, a Dunakanyar Néptánc Egyesületnek, az Optofit Sportegyesületnek.

A napirend tárgyalásának elején Dr. Manninger Péter képviselő felvetette, hogy a Nemzet Sportvárosában és a Kultúra Magyar Városában talán nem ördögtől való gondolat, hogy illő lenne újra rendszert vinni a különböző egyesületek támogatásába.

Mint emlékeztetett, – legalábbis a legjelentősebb klubok, egyesületek esetében – korábban költségvetési soron szerepeltek az ilyen hozzájárulások.

Hozzátette még: ez kiszámíthatóbbá tette a működést, tervezhetőbbé a programokat, kevésbé volt ad hoc jellegű az egész felállás.

Az elnöki, polgármesteri pulpitus felől halk egyetértést lehetett hallani a felvetésre, mintegy arra engedve következtetni, hogy ez tényleg jó lenne – aztán viszonylag csendben tovább lapozott a testület szócsatásabb következő napirendekre.