IZGALMAS KONCERTMŰSORRAL LÉP PÓDIUMRA AZ ANGELICA LEÁNYKAR ÉS BOGÁNYI GERGELY ZONGORAMŰVÉSZ

Igazi zenei csemegét ígér a közönségnek a Magyar Zene Háza október 21-i koncert estje, melynek keretében a Vácott született, itt is élő Kossuth-, és Liszt-díjas Bogányi Gergely zongoraművész és az Angelica Leánykar kínál egy igazán különleges műsort a Liszt Ünnep 2023-as évadának programjában.

A műsor első felében Liszt hangszerkíséretes kóruskompozícióiból hangzik fel egy Bogányi Gergely és Gráf Zsuzsanna által kialakított, zárt ciklus: a zeneszerzőtől fennmaradt különleges kompozícióváltozatok – mint amilyen Az ébredő gyermek himnusza – mellett elhangzik egy eredetileg zongorakíséretes duettként megírt darab, az O Meer im Abendstrahl is. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik a koncert második fele, melyben hasonló dramaturgia mentén Bartók-művek szólalnak meg, így többek közt az 1920-as évek egyik kulcsdarabja, a szlovák népdalok nyomán szerzett Falun.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg. Közreműködik: Megyesi Schwartz Lúcia – mezzoszoprán, Bogányi Gergely – zongora, Angelica Leánykar, vezényel: Gráf Zsuzsanna