A KUDARCOS MATKOVICH-REZSIM EGYIK VÉDJEGYE AZ ÁLCAHÁLÓS KERÍTÉS – A STRANDTÓL A FŐTÉRI PENGEFALIG, A MÁRVÁNY-TÉRIG

A jövő nyári önkormányzati választásokra ráfordulva nagyjából azt láthatjuk, hogy a tehetségtelenség tobzódása, ami Vácon történik: a strandtól a pengefalig, a Márvány-tértől a Bauer utcába tervezett bölcsődéig számos zöld vagy épp színesebb álcaháló is árulkodik erről.

A (be)fürdő strand és uszodakomplexum vezetése végre be merte vallani a cég honlapján és közösségi média oldalán azt, amit bárki megtapasztalhatott a nyár hónapjaiban, magyarán hogy ebben a brutális kánikulai időszakokat hozó strandszezonban is részben körbekerített építési terület maradt a létesítmény, ahova aligha lehetett tömegeket csábítani. Magyarán a végtelenül tehetségtelen, alkalmatlan vezetők újabb évet vettek el a helyiek és az ide látogatók életéből, ami a strandolási lehetőséget illeti. És ezt a helyzetet már aligha tudják kimagyarázni, szalagátvágós ünnepséggel mentegetni, hiszen a jövő júniusi voksolás előtt (mondjuk novemberben, februárban vagy épp áprilisban) nagyon gáz lenne egy pancsolómedence avatás.

A főtéri pengefal álcahálózása kapcsán is csak azt lehet pozitívumként említeni, hogy Garay Nagy Norbert festőművész és tanítványai újabb művet készítettek ide a látvány mentése érdekében.

A körzet szivárványos képviselője, Jess Kinga tanácsnok szerint naprakész, nagyon interaktív, totálisan társadalmasító „Megújul a márványtér” közösségi média csoportban semmi információ sincs arról, hogy hol tart a második ütem, miközben valamiféle munkálatok kezdődhettek a békéért zászlózó szocreál szoborcsoport körül.

Amúgy a tér megújítása kapcsán egyre többeknek az a véleménye, hogy itt is egeret szültek a vajúdó szivárványos hegyek, nem erről volt szó korábban, hanem ennél sokkal jelentősebb felújításról.

A Bauer utcai bölcsődeberuházás kapcsán pedig erősen ketyeg a teljes elbukás órája, amúgy meg néma csönd…