MATKOVICHÉK LESZAVAZTÁK PETŐ CSILLÁT: NEM JÁR TÖBB GYERMEK UTÁN TÁMOGATÁS

Rendkívüli ügyként tárgyalták a bizottságok és a képviselő-testület az iskolások anyagi támogatását. Matkovichék meghúzták a határt és nem voltak hajlandók kibővíteni a támogatottak körét Pető Csilla javaslatára.

A képviselők arról döntöttek, hogy minden, az általános iskola első osztályát most szeptemberben kezdő gyermek után alanyi jogon tízezer forint támogatást kapnak a szülők.

Az Emberi Kapcsolatok Bizottsága ülésén Pető Csilla fideszes képviselő megkérdezte, hogy miért csak az első osztályos gyermekek részesülnek támogatásban?

Inotay Gergely alpolgármester erre azt válaszolta, hogy “ennyi fért bele. Számításaink szerint olyan 300-320 körüli azon gyermekek száma, akiket tudunk így támogatni.”

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság ülésén kibukott, hogy a támogatást előterjesztő baloldal képviselői sincsenek tisztában az üggyel. Molnár Nándor nem értette, hogy ha valami alanyi jogon jár, akkor azt miért kell kérvényezni. 

Az ülést vezető Kászonyi Károly segítségére egy városházi munkatárs volt a válaszadásban. Kiderült, ebben az esetben az alanyi jog úgy értendő, hogy nincs jövedelemhez kötve a támogatás.

A bizottsági ülések után a képviselő-testület is tárgyalta az ügyet.

Pető Csilla azt javasolta, hogy bővítsék ki a támogatottak körét, és az első évfolyamon tanulók mellett, egészen a negyedik évfolyamig minden általános iskolás után járjon fejenként tízezer forint a szülőknek.

A képviselő a tartalékalapot jelölte meg forrásként.

Matkovich Ilona ugyan megszavaztatta a módosító javaslatot, de a többségben ellenzéki képviselő-testület természetesen elutasította azt.