LABDARÚGÁS: IDŐPONTVÁLTOZÁSOK A BAJNOKI RAJTNÁL, A SZURKOLÓK NAGY RÉSZÉNEK ÚJRA BELÉPŐT KELL VÁLTANI

A Vác Város Labdarúgó Sportegyesület hét elején tartott szezonnyitó szurkolói ankétjának legfontosabb információja, hogy a Pest megyei első osztályban érdekelt nagycsapat bajnoki rajtjánál némi változás történt, amennyiben az eredeti szombati dátumok helyett augusztus 13-án és 27-én vasárnap fogadja a gárda a Biatorbágyot és a Vecsést, illetve szeptember 9. helyett egy nappal korábban érkezik látogatóba a ligeti stadionba a Pilis.

Fotó forrás: VVLSE

Az is újdonság, hogy immár vége a díjtalan hazai meccslátogatás átmeneti korszakának, 700 forint lesz a belépő, de a hölgyeknek, nyugdíjasoknak és 18 év alattiaknak továbbra sem kell fizetni.

Iványi Károly klubelnök az ankéton úgy fogalmazott, hogy sok sebből vérzik a Vác VLSE, még most is „meleg” a helyzet, de az elnökség mindent megtesz azért, hogy a problémák megoldódjanak.
Az egyesületi vezető világossá tette, hogy a bizalomvesztés miatt nem mennek egyszerűen a tárgyalások a jövőbeli lehetséges támogatókkal, ennek ellenére a váci önkormányzathoz támogatási kérelmet adott be az egyesület.
Szavai szerint örömteli, hogy az utóbbi időszakban 20 gyerek érkezett az utánpótlás csapatokba és a körülbelül 300 fős gyermeklétszám óriási érték.
A felnőtt csapattal kapcsolatban hozzátette, hogy a játékosok – az előző szezonhoz hasonlóan – továbbra is ingyen, költségtérítés nélkül játszanak.

Kovács Péter vezetőedző vette át ezután a szót, aki elmondta, hogy tavasszal látszott a csapaton a fejlődés, a szezon második felében látott remek győzelmi sorozat is ezt mutatta, amit három alkalommal tudtak prémiummal honorálni. A felkészülésről szólva elmondta, hogy bár meccset nem sikerült még nyerni, a szakmai stáb a következő bajnokságra 30-35 pontot tervez, ami elég lehet a biztos bennmaradáshoz. A távozókkal kapcsolatban elmondta, hogy Nagy Zoltán és Vén Botond egyértelműen a pénz miatt távozott a csapattól, míg Tóth Nándor a Vác-Deákvárhoz került télig, ahonnan két játékos, Ligetvári Patrik és Huber Tamás érkezett. Tizenegy felnőtt korú játékos alkotja a felnőtt keretet, őket az ifista korú labdarúgók egészítik ki, de még bővítenék a keretet az augusztus 31-i átigazolási zárásig.

  • Szurkolói kérdésre elhangzott, hogy a szérűskerti műfüves pálya tervezett felújítása kapcsán az augusztus 15-i határidő meghosszabbítását kérte az egyesület, míg a laktanyában tervezett pályák megépítése lekerült a napirendről.
  • Kiderült az is, hogy a néhány hete a török Fenerbahcetól a német Hoffenheimhez szerződő, Vácott (is) nevelkedő ifjabb Szalai Attila átigazolása után nevelési költségtérítésként körülbelül ötmillió forintot kap majd a VVLSE.
  • Elhangzott, hogy a szurkolók által remélt osztályváltáshoz 20-30 millió forintra lenne szükség, az NB III-as szerepléshez viszont már 100-150 millió forint kellene majd.
  • A bejárattól jobbra lévő büfé is szóba került, „feltámasztásával” kapcsolatban zajlanak a tárgyalások.