MATKOVICHÉKNAK EGY BUSZMEGÁLLÓ TÁBLÁT IS HETEKIG TART ÁTHELYEZNI

A közösségi média egyik váci csoportjában napok óta az a téma, hogy a baloldaldali önkormányzat a Deákvári főúton vajon miért nem oda épített buszvárót, ahol tábla jelzi a megállót, vagy miért nem helyezik át a táblát, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hol áll meg a busz.

A Deákvári főút egyik forgalmas buszmegállóját vélhetően áthelyezik Matkovich Ilonáék, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy

a fedett várót nem az eddig használt megállóban építették fel, hanem méterekkel arrébb. A megállót jelző táblát – a menetrendekkel együtt – azonban elfelejtették átrakni, így a helyiek nem tudják, hol várják a buszt. 

Többen is erre panaszkodnak a közösségi médiában.

“Olyan kérdésem lenne, hogy a Deákvári főúton  csak én látom, hogy nem jó helyre építették a buszmegállót?” – tette fel a kérdést egy váci lakos a bejegyzésében, amihez számos hozzászólás érkezett:

“Ezt amúgy én sem teljesen értettem.”

“Ez egy challenge, hogy ha megnézed a menetrendet utána oda érsz e időben a megállóhoz.”

“Ez úgy van, hogy amikor meglátod a buszt futás a váróból a megállóba! Mindig az utolsó kiesik!”

“Akkor a megállót miért nem igazították arrébb?”

“Én azt néztem hogy kirakták az árnyékból a napra…” – írják a váciak.

Mi is kimentünk a helyszínre. A buszváró és a buszmegálló tábla között 30 lépésnyi távolság van, ami elsőre nem tűnik soknak, ám egy idős ember vagy egy babakocsit toló édesanya nem tud hirtelen megtenni ekkora távot, ha látja, hogy közeledik a busz.

Képünkön bekarikáztuk a két helyszínt, szemmel láthatóan van távolság a kettő között.

A kommentelők szerint ez hetek óta így megy, vagyis Matkovichéknak több hét sem volt elegendő ahhoz, hogy egy, már meglévő buszmegálló táblát az új váró elé áthelyezzenek.

 

forrás: facebook.com/Váci Élet