ÜZENET MATKOVICHNAK: A BUKI NEM HÁTRÁL MEG!

Fűnyíróktól volt hangos múlt hétvégén a Kőhíd utca környéke. A lakók ugyanis megelégelték, hogy a baloldali önkormányzat elhanyagolja az itt lévő közterületeket és kezükbe vették az irányítást. A családok ahelyett, hogy pihenéssel töltötték volna a hétvégéjüket, összefogtak és Matkovich Ilonáék helyett lenyírták a füvet. 

A polgármester fiának építkezésétől nem messze, a garázssoroknál már mindent benőtt a gaz és a parlagfű. Ezt a tarthatatlan állapotot szüntették meg a Kőhíd utca lakói.

Az egyik ott élő, Hájas Attila elmondta: a saját egészségük érdekében – elsősorban a virágzó parlagfű miatt – tovább már nem várhattak a fűnyírással.

A lakók egy sajtóközleményt is kiadtak. Abban leírták:

“nem tűrik tovább, hogy a polgármester gyomot termel a közterületeken” és hogy “a váci önkormányzat nem képes ellátni még a kötelező feladatait sem”. Egyben felszólították Matkovich Ilonáékat, hogy “végre tegyenek eleget a kötelezettségüknek és tartsanak rendet a közterületeken!”

Nem ez volt ugyanis az első eset, amikor a lakók tettek rendbe egy közterületet. Néhány héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Kőhíd utcai játszótéren a szülők nyírták le a füvet a gyermekeik érdekében. 

Az erről készült riportunkat itt nézhetik meg.