DROGOS RONTOTT BE A TEMPLOMBA – MATKOVICH ÁLOMBELI, OSZTRÁK KISVÁROSA HELYETT CHICAGÓBAN ÉREZHETIK MAGUKAT A VÁCIAK

Betelt a pohár a váciaknál. A lakosok szerint az elmúlt években megromlott a közbiztonság: rendszeresek a garázdálkodók és a problémás alakok a városban, akik nem ritkán tudatmódosító szer hatása alatt állnak. Nemrég egy drogos egyenesen a templomba rontott be – írja a Bors.

Egyre kevésbé érzik magukat biztonságban a váci lakosok: állításuk szerint megszaporodtak a drogosok és a problémás, ijesztő alakok a városban, ami egykor a biztonságot adta az ott lakóknak.

Az egyik váci lakos nemrég arról számolt be a közösségi médiában, hogy egy ismerősét szabályosan megtámadta egy drogos a váci ligetben, majd ugyanez az ember a templomba is berontott. A templomban történteket a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a Borsnak.

A Váci Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást és jelenleg is vizsgálódnak olyan ügyekben, amelyeket ittas vagy bódult állapotban követtek el közterületen Vác városában.

A templomos eset nagy port kavart egy váci facebook-csoportban, ahol a hozzászólok nagy része arról számolt be, hogy nem érzi magát biztonságban a váci utcákon és egyre rosszabb a közbiztonság a városban.

Egy magának anonimitást kérő váci lakos arról tájékoztatta a Borsot, hogy az egyik hölgy ismerősét inzultálták a váci ligetben. A nyilatkozó szerint az ember drog hatása alatt volt, amikor odament a nőhöz, ütögette a kezét és nagyon durva dolgokat mondott neki, például, hogy: „Nem öllek meg, mert félsz!”

A rendőrség közlése szerint, akit hasonló zaklatás ér, vagy szemtanúja ilyen esetnek, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívót!

Vác közbiztonsága a történtek alapján vitatható. Annál is inkább, mert a város balliberális polgármestere folyamatosan azt kommunikálja, hogy javul a közbiztonság. Matkovih Ilona a 2019-es kampányban osztrák kisvárost ígért a váciaknak minden széppel és jóval, de a városlakók ma már annak is örülhetnek, ha nem támadják meg őket az utcán.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy két férfi fényes nappal verekedett a vasútállomáson. Az esetről videó is készült, amit itt nézhetnek meg.

 

forrás: Bors