MAJDNEM HÁROM HÓNAP KELL AHHOZ MATKOVICHÉKNAK, HOGY KIRAKJANAK EGY SEBESSÉGKORLÁTOZÓ TÁBLÁT AZ ÚT SZÉLÉN

Deákvár kertvárosi övezete az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált. Családi-és társasházak épülnek a környéken, ami miatt az autósforgalom is egyre nő. A sofőrök azonban sokszor nagy sebességgel közlekednek, nem figyelve mások biztonságára. Az egyik legérintettebb hely a Szederfasor utca.

Pető Csilla Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elé terjesztette, hogy helyezzenek ki sebességkorlátozó táblát a Szederfasor utca felső részére. Az utca elején ugyanis van egy 30-as tábla, de amint a Szőlővessző utcai kereszteződésnél véget ér a korlátozás, nyomban nagyobb gázra lépnek a sofőrök, ami főként a gyalogosokat veszélyezteti.

Pető Csilla szerint mielőbbi megoldásra van szükség az ott élők nyugalma és biztonsága érdekében. 

A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke, Molnár Nándor a bizottság június 7-én megtartott ülésén bízta meg a műszaki osztály vezetőjét azzal, hogy vizsgálja meg a sebességkorlátozás lehetőségeit a Szederfasor utca Szőlővessző és Altány utcák közötti szakaszán.

Molnár Nándor erre augusztus 31-ig adott határidőt, amit Pető Csilla túl hosszú időnek tart. Molnár szerint azonban csaknem három hónapra van szükség ahhoz, hogy megtervezzenek és kihelyezzenek egy 30-as táblát az út mentén.