A KŐHÍD UTCA UTÁN VAJON A BÉKE TÉRI JÁTSZÓTÉREN IS A LAKÓK FOGJÁK NYÍRNI A FÜVET MATKOVICHÉK HELYETT?

A közösségi média egyik váci csoportjában azt találgatják a tagok, vajon van-e szükségük engedélyre ahhoz, hogy ők tegyék rendbe a Béke téri játszóteret az önkormányzat helyett, ahol már lassan égig ér a fű.

A poszt alatt többen arra bíztatták a bejegyzés íróját, hogy nyugodtan nyírja le ő a füvet a közterületen, mert nem kell rá külön engedély. 

A Béke téri játszótéren valóban áldatlan állapotok uralkodnak. A gyerekek játékai alig látszanak ki a fűből.

A Béke téren több helyen is térdig ér a fű. Erre a napokban Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke is felhívta a figyelmet. 

„Nem látszik ki a gyereke a fűből? Akkor nem a fű nagy, hanem a gyerek kicsi. — Ez lehet Tótváradi-Nagy Bence álláspontja, a Béke térnél” – írta Szabó Csaba a közösségi oldalán, aki szerint az ellenzéki önkormányzati képviselő “annyira igénytelen és alkalmatlan, hogy még azt se tudja elintézni, hogy a lakhelye előtti téren lenyírják a füvet.”

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Kőhíd utcában élők nem vártak tovább Matkovichékra, inkább maguk nyírták le a füvet a játszótéren. A szülők ugyanis már féltek odaengedni a gyerekeiket a rengeteg kullancs miatt.