VAJON MENNYI PÉNZÜKBE KERÜLT A VÁCIAKNAK FALUDI SZILVIÁÉK KÜLFÖLDI ÚTJA?

Többnapos külföldi utazáson vett részt Faludi Szilvia, a Váci Humán Szolgáltató Központ bölcsődei szaktanácsadója három, szintén a baloldali önkormányzathoz köthető társával együtt, akik Vác németországi testvérvárosában tettek látogatást a polgármesternél és a helyi bölcsődében. Vajon mennyibe került mindez a váciaknak?

A tanulmányi útról a baloldali városvezetés egyik szócsöve, a Váci Hírnök számolt be a közösségi oldalán. A videóban Faludi Szilvia azt hangoztatta, hogy a donaueschingeni intézményben szabadabban és liberálisabban nevelik a gyerekeket, mint idehaza.

Az út résztvevői mind közel állnak Matkovich Ilonához és a baloldali vezetéshez.

Mint ismert Faludi Szilvia, a Váci Humán Szolgáltató Központ bölcsődei szaktanácsadója volt az, aki 600 ezer forintos jövedelemmel bérelhetett önkormányzati lakást, havonta mindössze 26 ezer forintért.

Németországba utazott még Járja Andrea, a Váci Humán Szolgáltató Központ igazgatója, Szabados-Slezák Brigitta, a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény igazgatója és Furucz Anita, a balliberális vezetés mellett elkötelezett újságíró, a Polgármesteri Titkárság szervezési referense is. 

Szerettük volna megtudni, hogy az önkormányzat milyen alapon döntötte el, hogy kik vegyenek részt a tanulmányúton és mennyi pénzt költöttek az utazásra. Ezért írásban megkerestük Matkovich Ilonát, akitől cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.