TURI BALÁZS: HISZEK ABBAN, HOGY KÉPESEK VAGYUNK VISSZAADNI ALSÓVÁROS RÉGI FÉNYÉT ÉS VARÁZSÁT

Turi Balázs a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje az 5. egyéni választókerületben.

„Turi Balázs vagyok, 1976-ban születtem, Vác-Alsóváros az otthonom. Tősgyökeres váciként, „Föci tériként” büszkén vallom, hogy polgári és keresztény értékekkel gazdagított családban nőttem fel. Az én történetem és az értékek, amelyeket képviselek, mind Vác azon belül is a „Föci tér” szívében gyökereznek.

Már egészen fiatalon részt vállaltam a családi vállalkozásaink életébe. Édesapám Alsóvároson és Kis-Vácon újságost és lottózót, a Belvárosban egy könyvesboltot üzemeltetett, míg édesanyám szintén a belvárosban Vác legrégebbi utazási irodáját vezette. Keresztszüleim a KisVácon található „Szúnyog kocsmát” működtették.

Munkáimat a Zollner Elektronikai vállalatnál kezdtem, majd egy angol nemzetközi biztonságtechnikai céghez kerültem, ahol a vállalat közép-és kelet-európai képviseletének vezetője lettem. 2015-ben átvettem édesanyámtól a családi vállalkozásként működő utazási irodánk vezetését.

Életemben fontos szerepet tölt be Alsóváros, mely mára elhanyagolt és lepusztult városrésszé vált. Szomorú látni, hogy az egykori közösségek lassan szétesnek, a környék rendezetlen és elhanyagolt. Hiszek abban, hogy az óvodák, az iskola, a terek, parkok és a társasházak fejlesztésével, képesek vagyunk visszaadni Alsóváros régi fényét és varázsát.”