SAJÁTJAI ALÁZZÁK MEG MATKOVICHOT: HÚSVÉTIG SE ÁLLTAK BE MÖGÉ AZ ÖT ÉVE ŐT JELÖLŐ PÁRTOK

Két hónap van még a választásig, de Matkovich Ilona neve továbbra sincs a polgármesterjelöltek között. A váci baloldalnak még mindig nincs hivatalos jelöltje. Óriási a széthúzás a baloldalon, Matkovich Ilona személye már ott is megosztó.

Matkovich Ilona továbbra is kispadon ül és arra vár, hogy valamelyik párt végre beálljon mögé és indítsa őt júniusban a polgármesteri székért. Erről azonban egyelőre szó sincs. A váci baloldalnak egyetlen hivatalos jelöltje sincs két hónappal a választás előtt.

A Ferjancsics László nevével fémjelzett Vácért Lokálpatrióta Egyesület szűkszavúan annyit hozott nyilvánosságra a közösségi médiában a napokban, hogy civil szervezetüket a választási szervek a múlt héten nyilvántartásba vették.

„Szövetségben indulva mind a 10 egyéni választókerületben és a polgármesteri posztra jelöltet állítunk Vácon” – szögezték le.

Neveket azonban nem közöltek, de mindenképpen feltűnő, hogy Matkovich Ilonát meg sem említették azok után, hogy 2019-ben a Vácért Lokálpatrióta Egyesület jelöltje is ő volt. Pont úgy mint a Momentumnak, a Demokratikus Koalíciónak, a Jobbiknak, a LMP-nek, a Szavad Egyesületnek, az MSZP-nek, a Mindenki Magyarországának és a Párbeszédnek.

Ennyi jelölőszervezet közül ezúttal egy sem állt be Matkovich mögé. Vélhetően ők is kudarcosnak tartják a ciklust, ami nem Vác fejlődéséről, hanem a polgármester családjának botrányos magánbizniszeiről lett híres. Matkovich gyerekeinek harácsolását már a városlakók sem nézik jó szemmel.

Közben a Fidesz-KDNP-nek Imre Zsolt a polgármesterjelöltje, emellett Dodek Norbert függetlenként, de a Nép Pártján támogatásával indul a polgármesteri székért.