HAJLÉKTALANOK VÁGTAK ZSÖMLÉT EGY 12 ÉVES KISFIÚHOZ, AKI SEGÍTENI AKART RAJTUK VÁCON

Továbbra sem javul a hajléktalanhelyzet Vácon. A városlakók vegzálásokra és koszos közterületekre panaszkodnak. 

A közösségi média Váci Élet csoportjában tegnap újra beszédtéma lett a váci hajléktalanhelyzet. Egy városlakó fotókat is közzétett, amiken járdán és padokon pihenő otthontalanok láthatók.

 

 

A téma elindítója feltette a kérdést: „Mást nem zavar a maguk alá piszkító, hányó, ürítő stb. kollegák?” Számos hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.

Van, aki szerint „a szeméthegyen kívül ez a második látványosság…”

Egy másik hozzászóló szerint „Vasúton és a buszmegállóban is ez van…. ez fogadja mindenhol az ide érkezőket!”

„Nem csak rendkívül zavaró, de veszélyes és higiéniai okok miatt is nagy baj ez. De persze, aki kocsival közlekedik a lakóparkjai között nyílván azt nem zavarja.”

„Amikor a posta parknál megállsz este és megtalál az egyik hajléktalan, hogy akkor most adj neki tüzet, vagy pénzt. Ha ezt nem teljesíted, akkor még fordulgat utánad.” – tették hozzá mások.

Az egyik hozzászóló megdöbbentő történtet írt le. A 12 éves fiát hajléktalanok megdobták azzal a zsömlével, amit a kisfiú a zsebpénzéből vett nekik.

„Egy kedves ismerősöm nem rég meglátogatott bennünket. Kb 5 éve nem járt már itt, most Vácon töltött néhány napot. Már első nap ki volt kelve magából, amikor a Tizes előtt nem adott pénzt az ott koldulóknak, leköpték. És még borzasztóbb, hogy mindez az akkor 12 éves fiammal is megtörtént, aki vett nekik boltban zsemlét a kis zsebpénzéből, majd hozzávágták. Mindez fényes nappal a belvárosban!!! Ilyen atrocitások mellett nehéz bármit is észrevenni.”

Egy városlakó szerint pedig ebben a problémának a megoldása a városvezetés feladata, és „megérdemelné már ez a város, hogy 30 év után végre legyen egy határozott hozzáértő gazdája.”

„Természetesen nem csak ezt látja, de a mindennapi normális jelenség nem tűnik fel, csak a szép vagy a ronda. Egyébként lehetne ellene tenni, csak elhatározás és akarat kellene. A közterület nem magánterület, ahol azt csinálok amit akarok. Ha az autósokat megbüntethetik, mert egy kereke lelóg a fűre a közterületen alkoholt, drogot fogyasztót is lehetne szankcionálni. Ja az macerás és piszkos munkával jár. Megérdemelné már ez a város, hogy 30 év után végre legyen egy határozott hozzáértő gazdája.”

Mindezek ellenére Matkovich Ilona polgármester folyamatosan azt kommunikálja, hogy Vác közbiztonsága javul, mintha nem venne tudomást a minden városlakót érintő és sokakat felháborító hajléktalan-ügyről.

 

Információ és képek forrása: facebook.com/Váci Élet