SÚLYOS KUTYATÁMADÁS TÖRTÉNT VÁCON

A 0627.hu számolt be arról elsőként, hogy szombaton délután egy kutya rátámadt egy kétgyermekes anyára az utcán, akit ezt követően kórházba kellett vinni.

Az eset a Barabás utcában történt. A portálnak a megtámadt nő férje mondta el, hogy a házuk előtt várakoztak, amikor az egyik kapuból póráz nélkül kiengedtek egy pulit. A kutya olyan súlyos sérüléseket okozott a nőnek, hogy kórházba kellett őt vinni.

A 0627.hu annak is utánajárt, hogy az érvényes szabályok szerint közterületen – kivéve a kutyafuttatásra kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Ugyanez a szabály érvényes közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), természeti és védett természeti területen, illetve vadászterületen (a vadászkutyák kivételével).

Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki annak irányítására, kezelésére és féken tartására képes, mert biztosítania kell, hogy a kutya sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztessen.

Mindemellett az ebre közterületen felügyelő személynek magánál kell tartania az állat oltási könyvét a veszettség elleni megfelelő immunizáltság bizonyítása céljából.

 

Forrás: 0627.hu. A kiemelt kép illusztráció.