BEINDULT A KAMPÁNY – A LEGNAGYOBB FAKIVÁGÓ, MATKOVICH ILONA ÜLTETETT FÁT VÁC KÖZTEREIN

Ásót vett a kezébe Vác polgármestere a közösségi faültetésen, amiről büszkén be is számolt közösségi oldalán. A váciak azonban még nem felejtették el, hogy a város első számú fakivágója bújt ismét környezetvédő szerepbe.

Ezer fa elültetése is szerepelt Matkovich Ilona 2019-es választási ígéretei között, amikor még zöld szemlélettel kampányolt. Azóta többször is bebizonyosodott, hogy csak divatból, megtévesztésként mutatta magát környezetvédőnek.

Mint ismert, a baloldali városvezetés a Széchenyi utcában kivágatta a japán cseresznyefákat, ahelyett, hogy megmentették volna azokat. Ez hatalmas felháborodást keltett a városban.

Emellett az is nyílt titok mindenki előtt, hogy a Kőhíd utcában azért vágtak ki egészséges, hatvanéves fákat, mert Matkovich Ilona fiának útban voltak, amikor cégével lakóparképítésbe kezdett.

A Kőhíd utca 60 éves fái 2022 tavaszán. Fotó forrása: 0627.hu
Fakivágási dömping a Kőhíd utcában a polgármester fiának építkezése miatt 2022 júniusában. Fotó forrása: 0627.hu

Most azonban Matkovich Ilona ismét zöldnek akar látszani a jövő évi választások közeledtével. Azonban ahelyett, hogy szivárványos képviselőtársaival ültetett volna fát, inkább önkéntesek segítségére hagyatkozott.

 

kiemelt kép forrása: facebook.com/Matkovich Ilona