KÉZILABDA: TISZTES HELYTÁLLÁS A DOBOGÓÉRT HAJTÓ DEBRECEN OTTHONÁBAN

A női kézilabda NB I harmadik helyére hajtó DVSC hazai pályán nyolc góllal felülmúlta a Vácot.

A legutóbbi nemzetközi kupaidényben a rájátszásig jutó DVSC nem bízott semmit a véletlenre, a szünetben nyolc gól volt az előnye az Európa-liga csoportkörében szerepelt Váccal szemben. A második félidő kiegyenlítettebben alakult, azonban a Loki így is magabiztosan nyert, sorozatban a kilencedik győztes bajnokit abszolválva.

Jegyzőkönyv, mestermérleg

Női kézilabda NB I, 21. forduló
DVSC SCHAEFFLER–PRAKTIKER-VÁC 32–24 (19–11)
Debrecen, 800 néző. V: Hargitai, Markó
Városunk csapatában a következő játékosok szerepeltek:
BukovszkySuch 1, Kovács Anikó 1, Bordás 4, Kuczora 4, Csíkos 3, Csire 1. Csere: Csizmadia, Győri A. (kapusok), Marincsák 2 (1), Kovalcsik J. 4, Ballai B., Ballai A., Kurucz 4, Bánfai K., Varga Emőke. Edző: Herbert Gábor.

Herbert Gábor: – Így nem lehet mérkőzést kezdeni… Érthetetlen, hogy miért volt ilyen az első félidő. Talán én sem álltam jól hozzá a meccshez, talán jobban fel kellett volna tüzelni  a csapatot, de nem igazán volt ennek előjele. Sajnos az első játékrészt nehéz volt feledtetni, a második viszont rendben volt.

A Praktiker-Vác NB I-es női felnőtt csapata a legközelebbi hazai bajnokiját május 11-én szombaton 18 órakor vívja a váci sportcsarnokban a dunaújvárosiak ellen. A találkozó előtt a klub plüssjátékgyűjtést szervez, amellyel a Váci Humán Szolgáltató Központ szervezésében megvalósuló gyermeknapi programot szeretnék támogatni. Kérik azokat a nézőket, akik csatlakoznának a jótékonysági akcióhoz, hogy a magukkal hozott plüssfigurát a mérkőzés előtt, a hangosbemondó jelzésére dobják be a játéktérre.