SZÁDOCZKI IMRE: MATKOVICH ILONA CSAK A BARÁTAI KÖRÉBEN VOLT HAJLANDÓ EMLÉKEZNI AZ IZRAELI HÁBORÚ ÁLDOZATAIRA

Közösségi oldalán számolt be arról Vác balliberális polgármestere, Matkovich Ilona, hogy barátaival emlékezett az Izraelt ért terrortámadás áldozataira. Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke szerint ez visszatetsző egy olyan képviselő-testület részéről, aminek a váci nácik is tagjai.

„A megosztott képet böngészve valamiért nem találjuk rajta Fehér Zsoltot és Kászonyi Károlyt, a Jobbik prominenseit, valamint Tótváradi-Nagy Bence is elbújik Jess Kinga mögött mintha nem szeretné, hogy felismerjék őt” – fejtette ki véleményét Szádoczki Imre.

forrás: facebook.com/Matkovich Ilona

Hozzátette: „az ő múltjukkal nem is lehet ezen csodálkozni, mivel mindenki emlékszik a váci náci produkciókra.”

Mint ismert, Fehér Zsolt önkormányzati képviselő korábban több szélsőséges és kirekesztő bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Az már korábban látható volt, hogy szeret rohamsisakban pózolni, ami bevallása szerint a hetvenes évekből származik. Hogy a náci birodalom tömeggyilkos vezérének személye iránt nagy érdeklődést mutat, az abból is kiderült, hogy Hitler állítólagos fiáról is közzétett egy posztot.

Itt azonban nem állt meg, szinte büszkén, de legalábbis nevetgélve tette közzé azt a fotót, amin őt is Hitlerré maszkírozták. Azonban nemcsak Hitler személye, hanem eszméi is a – ma már baloldalon tevékenykedő – politikus mindennapjainak részévé váltak, hiszen még egy focimeccset is árják és liberálisok küzdelmeként írt le. De kilincsorrúzott is, amikor zsidózni épp nem mert.

Tótváradi-Nagy Bence pedig váci náciként, miután megnyitotta a zsidó egyetem honlapját, úgy érezte kénytelen leköpni a billentyűzetét és áttörölni. Ráadásul ezt a közösségi oldalán büszkén meg is osztotta a nagyvilággal.

Szádoczki Imre felhívta a figyelmet arra is, hogy Matkovich Ilona csak a barátai körében volt hajlandó emlékezni az izraeli háború áldozataira. „Ők is eljöhettek volna a zsinagógába, ahogy nagyon sokan megtették, ha valóban fontos volna nekik a terror elleni kiállás. De a baloldali városvezetés részéről senki nem tette tiszteletét a nyilvános megemlékezésen” – tette hozzá Szádoczki.