VÁCI EGYHÁZMEGYE: AZ IDÉN HAT HALLGATÓ NYERTE EL A MIGAZZI ÖSZTÖNDÍJAT

A Váci Egyházmegyei Migazzi Kristóf Pedagógusképzési Ösztöndíjat harmadik alkalommal hirdette meg idén szeptember végén az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF), a jelentkezéseket október 10-ig lehetett benyújtani a 2023-2024-es tanév első félévére.

Az ösztöndíj célja, hogy a Váci Egyházmegyében a megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel rendelkező pedagógus utánpótlást biztosítsák az EKIF fenntartásában működő köznevelési és szakképzési intézményekben.

Az idén hat hallgató nyerte el és írta alá az ösztöndíj szerződését egyházmegyénkben, akik a Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán folytatják tanulmányaikat.

Az ösztöndíjra mindazon egyetemista és főiskolás diákok jelentkezhetnek, akik tanító, tanár, gyógypedagógus vagy óvodapedagógus szakon tanulnak és vállalják, hogy tanulmányaik befejezését követően az egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézmények valamelyikében helyezkednek majd el.
Az ösztöndíjat a tanulmányait megkezdő pályázó esetén a felvételi pontszáma alapján, majd az első tanulmányi féléve lezárását követően tanulmányi eredménye alapján állapítják meg, az ösztöndíj mértéke nettó összeg, amely 150.000 – 375.000 Ft/félév lehet.

Gratulálunk a Váci Egyházmegye friss ösztöndíjasainak!