BUKI HÍRADÓ: KŐHÍD UTCAI KÁROSULTAK KONTRA VÁLASZTÓKÖRZETI KÉPVISELŐ

Ha történnek is változások a Buki településrészen, még közelebbről a lakóparképítéssel sanyargatott Kőhíd utca közvetlen környékén, itt valahogy semmi nem úgy valósul meg, hogy annak maradéktalanul örülni tudjanak az érintettek.

A Kőhíd utcában lévő „Zöld Duna” lakóparképítés kárvallotjainak egyik szószólója, Hájas Attila újabb két történést, illetve nem történést hozott szóba a legutóbbi időszakból. Szavai szerint mindkét ügy számos kérdést vet fel.

Hájas Attila emlékeztetett: még korábban ígéretet kaptak arra, hogy az új lakóparkért feláldozott zöldterület hatalmas, több évtizedes fáinak kivágása miatti kárpótlásként záros
határidőn belül földbe kerül nagyjából tucatnyi csemete ott, ahol a Kőhíd utcaiak kérik.

„Ehhez képest a közelmúltban tényleg földbe kerültek csemeték, no de nem olyan helyen, ahova javasoltuk volna, hanem a 2-es főúthoz közeli, még megmaradt kis parkos részen. És itt ismét kész tények elé kerültünk, ahogy az már gyakorlattá vált mifelénk, értelemszerűen nem a mi hibánkból, mi készek vagyunk a párbeszédre, nyílt vitára. Aztán ha már megtörtént a faültetés, szeretnénk megtudni, ki fizette a révészt, mert ha a helyhatóság, akkor nem a beruházó próbálkozott valamiféle kárpótlással. Ahogy az is kérdés, vajon ki fogja gondozni a csemetéket: a polgármesterhez szorosan becsatolt építkező társaság, az illetékes önkormányzati cég csapata, netán maga Kászonyi képviselő? Na azt megnéznénk” – mondta az érdekvédő lakos.

Hájas Attila felvetette továbbá, hogy közvetlenül a készülő lakópark építési területe mellett maradt egy kicsi szabad terület, ám mintha fűkaszálás szempontjából elfeledkezett volna róla az illetékes cég.
„Rákérdeztünk az okra, és nagy megütközésünkre informálisan azt a választ kaptuk, hogy ez már nem önkormányzati terület. Kérdezzük: no és mióta nem az, ki vette meg, mennyiért és vajon milyen célra? Azért ilyen formában, a nyilvánosság ezen lehetőségével élve firtatjuk a változást, mert a jelek szerint a körzeti képviselő nem méltat bennünket arra, hogy közvetlenül,
szemtől-szembe adjon tájékoztatást bármiről.”