SOKSZOR CSAK ÍRÁSBAN, VAGY MÉG ÚGY SEM KAPNAK KÉRDÉSEIKRE VÁLASZT MATKOVICHÉKTÓL A FIDESZES KÉPVISELŐK

Gyakran elhangzik a váci testületi üléseken egy-egy felszólalás után az a reakció, hogy „erre írásban adunk választ”. Matkovich Ilona polgármester előszeretettel zár le ezekkel a szavakkal olyan témákat, amiket fideszes képviselők hoztak fel.

Így történt ez az idei első képviselő-testületi ülésen is, amikor Manninger Péter fideszes képviselő megkérdezte, hogy a város több pontján elhelyezett, új beruházásokat hirdető információs táblákon miért csak a baloldali városvezetés tagjainak neve olvasható, miközben azt is feltüntették azokon, hogy a váciak kommunális adójából finanszírozták?

„Írásban fog erre választ kapni” – hangzott el a reakció kisvártatva Matkovich Ilonától.

Ilyen táblát helyeztek el a Lehotka parknál, ahol kosárlabdapálya épül – a felirat szerint – a váciak kommunális adójából. A tábla alján három név olvasható. Sorrendben: Matkovich Ilona polgármester, Fehér Zsolt önkormányzati képviselő, Kiss Zsolt alpolgármester.

Pető Csilla fideszes képviselőnek három témában is voltak kérdései az ülésen. Többek között az, hogy az önkormányzat tervezi-e felbontani a szerződését azzal a budapesti átmeneti gyermekotthonnal, ahol felmerült a gyanúja annak, hogy szexuálisan bántalmaztak egy kiskorút? A nyilvánosság előtt ő sem kapott választ a kérdéseire. 

„Nem tudom, hogy szóban válaszolunk-e” – mondta Matkovich Ilona, miközben baloldali képviselőtársai tekintetét kereste.  »Amennyiben szóban nem válaszolunk, akkor írásban fogja megkapni a válaszokat«  – zárta le röviden.

A képviselők szerint azonban többször előfordult már, hogy nem kapták meg az írásban ígért válaszokat olyan témákban, amik a város életét érintik.

Ezt Csereklye Károly képviselő szóvá is tette az ülésen. A jelenlévőket emlékeztette arra, hogy még a decemberi képviselő-testületi ülésen megkérdezte, miért nem nyújtott be az önkormányzat inkasszót.

Matkovich Ilona decemberben megkérte az aljegyzőt, hogy válaszoljon a feltett kérdésre, aki közölte, hogy inkább majd írásban reagál. Csereklye Károly szerint hozzá azóta sem érkezett meg a levél. A januári ülésen arra kapott ígéretet, hogy utánanéznek az ügynek.