NAGYSZERŰ KÖZÖSSÉGI ESEMÉNNYÉ KEREKEDETT A VÉGRE ISMÉT MEGRENDEZETT MIKULÁSFUTÁS

Remek időjárási körülmények között, kiváló hangulatban rendezték meg a szervezők vasárnap a város egyik legnagyobb múltú tömegport- és közösségi eseményét, a Mikulásfutást.

A főfutamok rajtja előtti pillanatokban Ványi Lászlóné, a versenyközpontnak helyet biztosító Cházár-iskola igazgatója azt emelte ki, hogy tudományos kutatások, felmérések tanúsága szerint is a közösségi élményt adó eseményeken való részvétel jelenti az egyik legfontosabb boldogságfaktort az ember életében, s szavai szerint a Mikulásfutás itt Vácon az egyik legjelentősebb ilyen rendezvény, már hosszú évek óta.

Kiss Zsolt alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, kifejezve örömét, hogy a covid-pandémiából kilábalva végre újra lehetőség van ilyen eseményeket szervezni, akár résztvevőként is csatlakozni, s az idei esztendőből sportos újdonságként kiemelte, hogy Ob1-es rally-futamot sikerült Vácra hozni, illetve a tömegport terén megemlítette még a Spartan rendezvényt.

A szervezők a 10 km-es számot – a nemrég elhunyt, köztiszteletnek örvendő futótárs, Selmeczi József tiszteletére – Gönci futamnak nevezték el, ennek kapcsán Bíró György főszervező megemlékezést küldött szerkesztőségünknek, melyben így fogalmaz:

Selmeczi Józsefet mindenki Göncinek hívta, így ismertük őt. Pontos, precíz ember volt, a kórház főmérnöke, aki szabadidejében szívesen és jól síelt, de szeretett a Duna-parton röpizni is. Mi futóként ismertük meg Őt, pedig neki ez csak a kiegészítő sportja volt az evezés mellett, amiben eredményesen versenyzett aktív sportolóként.

Mindig meg lehetett bízni benne. Akkor is, ha egy hajóban eveztünk, vagy amikor egy csapatban futottunk. Tudta, mire képes, és ezt meg is mutatták az eredményei. Sok futóversenyt futottunk együtt, sokszor néztünk fel az óráról váltásra várva és már meg is pillantottuk őt a célegyenesben a váltóbottal. Sohasem adta fel, mindig lehetett rá számítani, akár a Nagy-Hideg-hegyre futottunk a ködben a fák között, akár az országút porában Bécsből Budapest felé.

A Mikulásfutás rendezői azzal szeretnénk adózni Gönci emlékének, hogy a december 4-i versenyen a 10 km-es távot róla nevezzük el.

Gönci már nem áll rajthoz velünk többé, de odafentről biztos szurkol nekünk.”