VOLT ÖNKORMÁNYZATI INGATLANON, EGYMILLIÓ FORINTOS NÉGYZETMÉTER ÁRON ÁRULJA A LAKÁSOKAT A MATKOVICH GYEREKE

Már akár 221,5 millió forintért is vásárolhatunk lakást Matkovich Ilona gyerekeinek cégétől, Vácon. A „Hangyavár Lakásokat” kínáló, P. Dániel (a váci polgármester fia) cége ráadásul egy olyan területen árulja ezeket az ingatlanokat, amely korábban az önkormányzat tulajdona volt.

Mint, ahogy arról már beszámoltunk, egy korábbi cikkünkben bemutatott dokumentumok szerint Matkovich Ilona gyermekének, P. Dánielnek cége vett meg egy óriási zöld területet, melyet a váciak parkként használnak. Ide egy társasház építését tervezik, melyben lévő lakásokat már árulják is.

„A társasház helyszíne a váci Kőhíd utca és a Hálóköz által határolt madárcsicsergős, fás-füves zöld terület egy kisebb része, mely régóta építési magánterület.(…) A környék jól kiépült, a társasházat körülölelő zöld övezet mégis csendes, békés hangulatot áraszt.” – hirdeti a lakások leírásánál az árusító cég.

A helyiek ezt a parkot rendszeresen használják kikapcsolódásra, de már gépek zaja és egy hatalmas építkezés töri meg a csendet. Nem örülnek.

A Zöld Duna Ház elnevezésű épületben a lakásokat egyébként elképesztő áron árulja a vállalkozó, nagyjából egymillió forintos négyzetméter árat kérnek egy-egy ingatlanért. De vehetünk mélygarázs beállót tárolóval akár 6,3 millió forintért is.

Korábban már írtunk arról, hogy igazságügyi magánszakértői vélemény és tűzvédelmi szakvélemény sorolja több oldalon keresztül, hogy miért élet- és balesetveszélyes az a Barabás utcai épület, amelyet a Matkovich Ilonához köthető Lelkes István (később Pajor Dániel lett az ügyvezető) cége adott el váci családoknak. Az épületből anyagokat spóroltak ki, emellett nem a terveknek megfelelően készült el a társasház.

Csak bízni tudunk benne, hogy tanulva ebből a hibájukból, most nem életveszélyes társasház építését tervezi a Pajor-Lelkes-Matkovich család arra a zöld területre, ahová a váci gyerekek játszani jártak.