TÉNYLEG TANÁCSNOKI FELADAT A FELSŐ RAKPARTI ÜVEGKALITKÁS VENDÉGLÁTÓHELY REKLÁMOZÁSA?

Sokan versenyben lehetnének az önkormányzat uralkodó többségét adó sziványos csapatból a leghalványabb, legkevésbé nélkülözhetetlen „teljesítményt” bemutató, leginkább látszatot maszatoló képviselő címéért, de a tanácsnokként alaposan túlfizetett Jess Kinga is legalább dobogóesélyes lenne egy ilyen versenyben.

Az álcivil, „Sz” kezdőbetűs szervezet színeiben a hatalomba kerülő belvárosi képviselő jobbára cukiskodásokkal, „társadalmasítás” és „közös teherviselés” címkékkel felaggatott lakosságtól való kéregetésekkel véteti észre magát, legutóbbi ilyen szemforgató ténykedése a főtéri dohányzást tiltó táblák kihelyezésének kezdeményezése, meg a lakosság siránkozó felszólítása a köztérre ültetett növények kollektív locsolására – még jó, hogy a Kőhíd utcai építkezés során kivágott ősfák helyének árnyék-ölelgetésére nem kér meg senkit.

Két-három ilyen akció közben ugyanakkor a város fejlődése szempontjából bizonyára kiemelkedően fontos feladatának tekinti a tanácsnok a pártbéli és városházi főnöke, Matkovich polgármester-asszony családjának érdekeltségi körébe tartozó felső rakparti, üvegkalitkás vendéglátóhely szekerének tolását, ki nem hagyná olyan cikkek, közösségi médiás posztok megosztását, amelyek Vác kihagyhatatlan helyeként emlegetik a placcot.

De sorakozzon itt néhány kérdés is ezzel kapcsolatban:

  • Az elmúlt két évben hányszor és összességében milyen összegben adott megrendeléseket az önkormányzat ennek a vendéglátóhelynek helyszíni vendéglátásra vagy városházi fogadások kapcsán?
  • A kalitkás helyet hájpoló sajtómegjelenések mennyiben megrendelt írások, ki fizette, fizeti azok esetleges kiszámlázását?
  • Milyen összegű helyi hozzájárulással, adóösszeggel, esetleg milyen önzetlen szponzorációval szállt be ugyanez a vendéglátóhely az elmúlt időszakban a város költségvetésének, rendezvényeinek megtámogatásába?
  • Mennyire betonozták be helyi rendeletekkel a környezetéből kirívó üvegkalitkát a rakparti környezetbe?

Az utóbbi kérdés azért lényeges, mert a Matkovich-rezsim után következő, bármilyen összetételű városvezetésnek az is feladványa kell legyen, hogy ez az építmény előbb-utóbb eltűnjön onnan, ahol a helyiek közül jobbára csak a pénzügyileg érdekelt keveseknek tetszik.