ALIG KEZDŐDÖTT, MÁRIS ELMARADT A BALOLDALI JELÖLT STANDOLÁSA

Inotay Gergely, Gyurcsány váci képviselőjelöltje egy meghirdetett, de elmaradt szombati kampány napjáról mondta el a Váci Élet egyik csoporttagja a lesújtó véleményét. A baloldal jelöltje így írt még a meghirdetett aláírásgyűjtései előtt: „(…) december 18-án indul a népszavazási kezdeményezéshez az aláírásgyűjtés! A Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazás élére Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt állt.” Sződligeten viszont hűlt helyét találták, elmaradt a standolás, viszont szelfi a „Kapitánnyal” nem. E politikusi attitűd így jött le a közösségi oldalon:

(..) nagyon furcsa, hogy Inotay Gergely váci alpolgármesterként nem fordít elég figyelmet Vác város teendőire, mivel vagy Budapesten kampányol, vagy máshol. Azaz kampányolna, de mégsem! A mai napon több helyre is meghirdette az aláírásgyűjtési akcióját, köztük Sződligeten is. Azonban a kijelölt időpontban nem jelent meg. Ha így látja el az alpolgármesteri teendőit is, ne csodálkozzunk a város jelenlegi ramaty állapotán. (…) Valami olyasmit várnék, hogy aki veszi a fáradtságot és neki áll a szavazópolgárok és a körzet megismerésének, megtiszteli a jelenlétével az eseményt, amit meghirdet. De még ez se sikerül. Nem csoda, ha a váci kampányrendezvényén sem voltak sokan… A helyében elgondolkodnék az induláson, hogy érdemes e nekimenni egy hatalmas égésnek. (…)

Ez egy gyenge kezdés után való erős visszaesés volt – ahogy a sportnyelvben nevezik a futottak még kategóriájú versenyzők kutyaütő szereplését a pályán.