AZ ELŐVÁLASZTÁSON MATKOVICH HELYETTESE SZÁLL SZEMBE A MOMENTUMOS JUHÁSZ BÉLÁVAL

Hétfő délelőtt jelentette be a közösségi oldalán Inotay Gergely Ábel, hogy az Összefogás nevében megméreti magát az ellenzéki előválasztáson Pest megye 4. számú választókerületében. Olvasóinkat nem érhette hideg zuhanyként a hír, hiszen a VácOnline már hetekkel ezelőtt megírta, hogy a sződligeti momentumos Juhász Béla Róberttel szemben olyan politikai mozgások indultak el, amelyek már jó előre jelezték, hogy vagy Matkovich Ilona jelöli magát, vagy Inotayt, a polgármester asszony személyi sakktáblája kedvenc figuráját léptetik eggyel előrébb. A VácOnline Facebook-szavazásán eddig minden baloldali jelölt leszerepelt, most csak annyi történt, hogy még egy súlyos hitelességi deficittel bíró arccal bővült e fényképcsarnok.

Minden alaposabb elemzés nélkül első körben annyi bizton elmondható, hogy Inotay eddig csak Matkovich bábja volt, de most bejelentkezett Gyurcsány bábjának is.

„Semmi sem lehet olyan fontos, mint gyermekeink jövője. Ha erre gondolok, felsejlik egy becsületes, igazságos társadalom víziója, amelyben mindenki tehetsége és akarata szerint boldogul itthon; amelyet béke, jólét és egyenlő esélyek jellemeznek” – kéri ily módon a választóktól a támogatást az, aki

  • a Cházár éhező kamaszaiban provokátort látott,
  • aki a fogyatékkal élő gyermek szegregációjára teljesen érzéketlenül reagált,
  • aki egy pöffeszkedő videóban a szegény családok kilakoltatásáról, mint dicséretes tettről értekezett.

A legkevesebb az, hogyha hiteltelennek véljük a gyermekek jövőjéről szóló ezen ömlengését.

A szelíd, konzervatív tanító úrból lett musical-ek táncos-komikusa, majd a későbbiekben saját sofőrre igényt nem tartó, baloldali politikus a mellékelt videójában sem ment túl messze a jó ízlésben, amikor bejelentette, hogy a szedett-vedett Összefogás, mint sajátjának vallott „közössége” támogatását élvezi. Szigorúan CIVILKÉNT kijelenti,

  • mint a szájzár-rendelet tettestársa,
  • a külterületiek megadóztatója,
  • a szegény, váci családok kilakoltatója,

hogy számára „nincsenek egyenlők és egyenlőbbek”. 

A videóban büszkén vállalja, hogy felmondták a túlárazott szerződéseket, véget vetettek az urambátyám világnak, hogy helyette immár az számítson, ki képes többet tenni a városért. (Itt eddigi valós teljesítmény nélkül ugyan, de feltehetően visszafogottság nélkül magára gondolhatott.)

Maga mellett még azzal tudott érvelni, hogy „akkor kaphat annyi fejlesztést ez a térség, amennyit valóban érdemel, ha parlamenti képviselet végre az itt élők közül kerül ki, és meghallgatja a helyiek problémáit.” Tehát soha se felejtsük el, hogy mivel az urambátyám világ megszűnt Vácon, ezért

  • bárki parkolhat majd a Főtéren,
  • bárki építtethet üvegkalitkát a Duna-korzóra,
  • valamint tekinthetjük komoly ígéretnek, hogy évi 1,2 milliárdot felülmúlóan tud majd lobbizni e térségért.

„Pártérdekek helyett a térség harmincnégy települését fogom képviselni a Parlamentben, ha bizalmat szavaznak nekem, ennek azonban előfeltétele, hogy megnyerjem a 2021-es őszi előválasztási megmérettetést” – jelentette ki végezetül e magát pártok felett állónak ítélő, „független” CIVIL. Kérjük, tekintsék meg az ajánlást kérő oldala adatkezelői felületét, hogy szétrebbenjen a pártoktól teljesen független politikus illúziója.

Inotay tehát ezennel beállt a Gyurcsány-show rivaldafényébe, annyi történt most, hogy innentől kezdve az alpolgármestert eddig mozgató drótokat már feljebbről rángatják. E vásári komédiáról pedig hamarosan kiderül, hogy vígjáték, tragédia, bohózat, vagy haláltánc.