MATKOVICH BEISMERTE: TITKOS TÁRGYALÁSOKON EGYEZTETNEK A BALOLDALI JELÖLTRŐL – CSAK SZÍNJÁTÉK AZ ELŐVÁLASZTÁS

Lassan minden hétre jut valami újabb kavarás, tekerés, csavarás az ellenzék által idén őszre tervezett előválasztásról. Hónapokig nem lehetett tudni azt, hogy milyen szabályok lesznek irányadók a szavazás során, csak decemberre sikerült megegyeznie a pártoknak a főbb közös irányvonalakról, de a legfontosabb dátumokat is alig pár hete lebegtették be a sajtóban. A pontos részletek persze még mindig homályosak, ahogy az indulók nevei is csak szépen lassan csorognak a nyilvánosság elé.

A baloldal szinte minden héten újabb és újabb felmérést készíttet valamelyik elemző- vagy közvéleménykutató intézettel az előválasztás lehetséges kimeneteleiről. Persze elsősorban a miniszterelnökjelölt személye tart mindenkit izgalomban, de nem ritkák az egyes körzetekre vonatkozó számítások sem. Ez persze mind szép és jó, de pontosan tudható: az egész előválasztás egy nagy színjáték, egy baloldali átverés, amit Gyurcsány komponál, és a végén majd úgyis ő dönt. Senkinek ne legyenek kétségei hát, mindenki, aki részt vesz benne, nem más, mint egy színész, aki eljátssza a rá kiosztott szerepet – most éppen Karácsony Gergely a legújabb résztvevő.

Matkovich Ilona szerint Juhász Béla, sződligeti momentumos induló nem megfelelő jelölt

Mindezt bizonyítja Matkovich pár nappal ezelőtti bejegyzése is, ahol az előválasztás kapcsán azt taglalja: „túl vagyunk egyeztetéseken”. A polgármester asszony mondataiból egyrészt azt tudjuk kiolvasni, hogy szerinte Juhász Béla, sződligeti momentumos induló nem megfelelő jelölt, másrészt pedig hogy zárt ajtók mögötti titkos tárgyalásokon spekulálnak az ellenzéki jelöltről. Persze a nagy kérdés az, hogy kivel egyeztet ő? Ezt már

nem kötötte a követői orrára, dacára a nagy átláthatóság-pártiságának. Mert ugye ha nem lenne mit titkolni, nem lennének azok a bizonyos egyeztetések sem, amiken túl vannak.

Matkovichnak nyilván nem közömbös, hogy ki lesz, legyen a baloldali jelölt a váci választókerületben. Legutóbb, 2018-ban is elindult, akkor az azóta szebb időket is megélt LMP színeiben, de csúnyán alulmaradt, kapott szavazatainak száma összesen a harmadik helyre volt elég, még a jobbikos Fehér Zsolt is lekörözte a mostani polgármester asszonyt. Elképzelhető tehát, hogy ő saját magát tartja a legmegfelelőbb jelöltnek, szeretné a 2018-as bukást most szépíteni. Nyilván az sem véletlen, hogy az elmúlt másfél évet azzal töltötte, hogy az országos politika szereplőivel fotózkodott, remélve, hogy hűségéről így mindenkit biztosíthat, és ráállhat a hőn áhított ugródeszkára az ország politika színterére, elhagyva Vácot.

Nem lehet véletlen, hogy az elmúlt másfél évet azzal töltötte, hogy az országos politika szereplőivel fotózkodott

Ám látható, indulásáról nem dönthet ő maga, hanem majd az országos politika – azaz ne legyen kétségünk: Gyurcsány Ferenc.

Azonban városházi információk szerint Matkovichnak már B terve is van, ha mégsem engednék őt részt venni a megmérettetésen. A talonban pedig nem más van, mint a polgármester hűséges szolgája, Inotay Gergely. Azaz Inotay, aki most alpolgármesterként szegényellenes megnyilvánulásokba bocsátkozik, egykori hitoktatóként ma már kitenné a rászorulókat az önkormányzati lakásokból.

Inotay Gergely lehet talán Matkovich B terve, aki alpolgármesterként szegényellenes megnyilvánulásairól híresült el

Ez várhat tehát Vácra, ha a baloldalról van szó: Gyurcsány bábjai, egy nagyravágyó polgármester, vagy egy szegényellenes alpolgármester. Óriási ajánlat ez a helyieknek, még komédiának is harmatgyenge.