MEGDÖBBENTŐ: A VÁCI BALOLDAL SZERINT KÁROSAN SOKAT KÖLTÖTT A KORMÁNY A JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉSRE

A váci baloldal megdöbbentően szűklátókörű és gyűlölködő közleményt jelentetett meg. Ebben azt mondják, hogy Vácnak „károkat okozott” a kormány azzal, hogy – sok más központi költségvetési forrás mellett – a gépjárműadó bevételeket is a koronavírus elleni védekezésre fordította. De ugyanígy „károkat okozott” a baloldal szerint a kormány azzal, hogy helyi kis- és középvállalkozások iparűzési adójának a felét elengedte, pedig ez segített és segít sokaknak a válság alatt is talpon maradni.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne érkezne bejelentés újabb és újabb százmilliós kormányzati támogatásokról Vácnak. Bölcsődére és óvodára 240 és 220 millió forint, önkormányzati intézmény felújításra újabb 200 millió, közben a városi költségvetés soraiban 600 milliós működési többlet. De a váci baloldal szerint ez nem örömhír.

A baloldal a szokásos panaszkodással és siránkozással válaszol a többletforrásokra: kifosztja a várost a kormány.

Mintha a baloldalon nem vették volna észre, hogy egy világjárvány van, és a világ minden országában minden költségvetést átszabtak, hogy az egészségügyi védekezésre és a munkahelyek megmentésére legyenek források.

Igen, emiatt sok korábbi terv nem valósulhatott meg, mert életet kellett menteni, és munkahelyeket kellett menteni. De a baloldal úgy tesz, mintha az átcsoportosítás csak a kormány ötletelése lenne, és nem egy veszélyhelyzeti intézkedés. És szokás szerint

kormányzati elvonásnak nevezik azt, amikor a váci cégeknél maradhatott az iparűzési adó jelentős része, hogy minél kevesebb cég dőljön be, és minél több munkahely maradjon meg.

Tehát ebből egy fillér se landolt a költségvetésben, minden forint a váci cégeknél maradt. Persze, azt láttuk, hogy ők a járványon már korábban is csak viccelődtek, a kórházat pedig alattomosan támadták.

Mivel tehát a váci baloldal szerint a kormány nem osztogat, hanem fosztogat, ezért ők távolról kerülik a kormányzati embereket, és a kormányzati támogatásokról beszélni se akarnak.

Elkölteni, persze, el fogják, de szerintük az 1,2 milliárdos többlet nem ok arra, hogy a bal- és jobboldal együtt örüljön annak, hogy a fejlődés lehetőségét adják a kormányzati többletforrások a városnak.

Ja, és egy velős „mészároslőrincezés” se maradhatott el, miközben saját baloldali jelöltjük, a Momentumos Juhász Béla vásárolt be Mészáros Lőrinc cégének részvényeiből, és azok hozamából vígan gazdagodik.

Érdemes lenne zsigeri gyűlölködés helyett gondolkodni, mielőtt a milliós fizetésű városházi nagyurak klaviatúrát ragadnak.