ZÖLDUBORKA, ZÖLDUBORKA… – A CHÁZÁR EGYMI KÖZÉTKEZTETÉSI KÍNÁLATA FOGYATÉKKAL ÉLŐ GYEREKEKNEK

Különleges szerepet szán a Vácról Gödöllőre kiszervezett közétkeztetés konyhája a zölduborkának, mert messze elkerüli reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára a paradicsomot, a paprikát és más zöldségféléket… 

Tényleg politikai támadásnak nézhető az, hogyha szóvá tesszük azt, hogy a fogyatékkal élő gyerekeknek a XXI. század Magyarországának ebben a zugában csak egy ilyen minőségű gondoskodás jut?

Újságíróként, magánemberként, gyógypedagógusként és egykori szociális munkásként egyaránt vérlázító az az elutasító közömbösség, ahogy a városháza kezeli a sajátos nevelési igényű, váci gyermekek étkeztetésének ügyét.

Hangsúlyozzuk, hogy nem létezhet olyan vélt, vagy politikailag kreált kormányzati pénzelvonás, amely az egyébként rendszeresen leutalt, és garantáltan elégséges állami kvóta fejében ilyen eredményt tud csak produkálni.

Ideje lenne végre tisztességesen válaszolnia a városházának a gyerekek, az igazgató és a tankerületi vezetőnek, hogy mi történik itt valójában!?

A VácOnline nem csak egy tényfeltáró szembesítő lap, hanem szociálisan érzékeny is, amelyben nem fogunk tágítani ettől az ügytől, amíg a maga jószántából, vagy akár a közvélemény nyomására, akár egy törvényességi vizsgálatot magára húzva nem tesz a városvezetés e téren megnyugtató lépéseket a megoldás felé.

Értse meg a város vezetősége és az eddig még megmaradt közömbös közvéleménye: nem feküdhet le ma éhesen egy fogyatékkal élő gyermek, aki egyébként megkapja az államtól a megfelelő juttatást az étkeztetésére!

Matkovich Ilona irkálhat fenyegető és lejáratónak szánt üzeneteket a magukat megvédeni képes felnőttek által szerkesztett VácOnline-nak, annyiszor próbálkozhat még perrel a közpénzből fizetett ügyvédjeivel, ahányszor az indulatos tehetetlensége csak megkívánja, manipulálhatja a szájzár rendelet alatt sínylődő munkatársait is azzal, hogy a konyhásokat érte „nemtelen támadás”,

de semmiképpen sem kerülheti ki ezúttal a politikai túlélésének hitt Facebook-sebrehebrézéseivel az érintett gyermekek felé való válaszadást, illetve azonnali cselekvést.

Nem lehet kidumálni ezúttal azzal, hogy a kormány…, az elmúlt 10 év…, az előző vezetés… Adasson ezentúl rendes élelmet a rábízott gyerekeknek, ha minden pénzösszeg a rendelkezésére áll, és ne a gyerekeket vizsgáltassa ki, hanem azokat, akik ezekkel a zölduborkás ételekkel tudják le a dolgukat!

2021.02.15. SNI tízórai
2021.02.15. SNI tízórai
2021.02.16. SNI vacsora
2021.02.18. SNI uzsonna
2021.02.18. SNI uzsonna