CSALÁDI VÁLLALKOZÁSKÉNT APA ÉS FIA TERÍTETTE A DROGOT VÁCON, AMÍG NNI NYOMOZÓI RÁJUK NEM NYITOTTAK

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya Bűnszervezetek Elleni Osztálya 2020 februárjában ismeretlen tettes ellen indított eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy váci férfi Hollandiából behozott extasy tablettákat, amfetamin típusú, feltehetően kábítószernek, vagy pszichotróp anyagnak minősülő szereket, tablettákat vesz meg Budapesten, és szállít nagy tételben heti rendszerességgel Vácra – írta meg a Privatkopo.hu.

A nyomozás során látókörbe került G. Gergő 28 éves és Sz. Attila 35 éves váci lakos, valamint G. Gergő 49 éves, Dejtáron élő apja.

A nyomozók megállapították, hogy apa és fia egymást segítve vettek részt a drog beszerzésében, de az azzal kapcsolatos információkról, időpontokról Sz. Attila is értesült. A beszerzett kábítószereket – az értékesítést megelőzően – Vácon, kifejezetten az erre a célra bérelt garázsokban, illetve az apa dejtári ingatlanában raktározták.

G. Gergő 2021. január 28-án, délután Vácott, a Rácz Pál utcában kívánt 5 gramm – az elsődleges adatok szerint speed típusú anfetamin tartalmú – kábítószert értékesíteni a 39 éves Gy. Benjámin részére, amikor a rendőrök mindkettőjüket intézkedés alá vonták.

További izgalmas részletek itt olvashatók a Privatkopón.

Kiemelt kép: Privátkopó