Zászlós akciót indított a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom – lesz-e a váci városházán babazászló?

A babazászló kiváló ötlet. Egyértelmű értékfelmutatás anélkül, hogy politikai vitába bocsátkozna – írta közösségi oldalán a térségünk egykori országgyűlési képviselője, a KDNP-s Harrach Péter.

Zászlós akciót indított a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Maga a zászlóvivő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is valódi civil kezdeményezés, vagyis határozott értékrendje van, de nem kötődik politikai szervezethez. Az más kérdés, hogy polarizálódott világunkban a civil szervezet által képviselt értékek egyik, vagy másik oldal értékrendjével találkoznak – zárja a posztját Harrach Péter.

 

***

Babazászlók a gyermekáldás ünneplésére

Babazászlós felhívással fordult a hazai önkormányzatokhoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A civil szervezet azt kéri a településvezetőktől, hogy így ünnepeljék meg a gyerekeket, a gyerekáldást.

Ahol már lobognak a zászlók: Vácrátót (balra fent), a budapesti városháza (jobbra fent), Dr. Dézsi Csaba András tűzi ki a győri városházára (középen), csepeli önkormányzat (lent)

„Lassan kezdődik az iskola, és ezért érdemes a jövőnkre koncentrálni és megünnepelni a gyerekeket! Az egész ország és a boldogságunk szempontjából is nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek! A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak ötpárti támogatottsága van, tehát a vágyott kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum” – fogalmazott Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke.

Az akció lényege, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, tegye ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót. A HírTv adásakor ezek a települések csatlakoztak már.

***

A babazászlókról a HírTv-ben

Ujváry András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kommunikációs vezetője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorban.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető a HírTv-nek ajándékozott babazászlóval

Ujváry András a babazászlók kihelyezéséről és a kezdeményezés létrejöttéről beszélt.

Az ötlet maga három-négy éve fogalmazódott meg.

Köztudott, hogy amikor egy házban valaki meghal, akkor a gyász jelképeként fekete zászlót szokás kitűzni. Amikor egy háznál gyermek születik, annak az örömét szeretnék a babazászlóval jelezni a külvilág felé.

Ennek az ötletnek a mintájára ad zászlókat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom eddigi célkitűzései mellé felvette a „Legyen minden település családbarát!” programját is

Céljuk emellett az is, hogy az egyes családokban tervezett gyermekek megszülethessenek. Ugyanis egy átlagos magyar család 1-2 gyermekkel rendelkezik, holott korábban 2-3 gyermekről álmodoztak.

Szemléletformálás, figyelemfelhívás folyamatosan a célunk

– mondta Ujváry András, kommunikációs vezető.