Matkovich elfut a kérdések elől, mint Gurmai, de követel és fenyeget

A VácOnline sajtókérdéseire május óta egyetlen egyszer sem válaszolt a városháza. A magukat ezidáig a sajtószabadság felkent bajnokainak beállító Matkovich-Ferjancsics-tandem és a közpénzből fizetett városházi sajtósuk példa nélkül álló módon, teljesen indokolatlanul (indokolhatatlanul!) rendszeresen nem válaszol a feltett kérdéseinkre, amelyekkel nem a magunk kötözködő kedvét, hanem Vác lakosságát szolgálnánk.

A közérdeklődésre számító kérdéseinkre hivatali feladatuk és kötelességük ellenére sem válaszolnak, a súlyos és találó kritikáinkat mélyen elhallgatják, farizeus arccal nyilatkoznak arról, hogy nem tűrik tovább a minden tekintetben tökéletes városvezetőt ért bírálatokat, névtelen, városháza-barát, arctalan trollok kötözködnek és gúnyolódnak, zömében a legalpáribb stílusban, pereket kezdeményeznek mondvacsinált kérdésekben, hogy aztán hazugnak nevezhessék a városban egyedüliként talpon maradt online polgári sajtót… Az elhallgattatás, a cenzúra, a túltolt propaganda botrányosan antidemokratikus módszerei a legsötétebb diktatórikus történelmi időket idézi fel, szinte már csak a fekete autó hiányzik a képből, vagy egy kiadós gyurcsányi szózat arról, hogy aki nem áll be azt földönfutóvá teszik.

Vác az a város ma:

  • ahol propagandisták hada szolgálja a városházi agitációt, a már-már megszámlálhatatlan városháza-barát, zömében a felületes szemlélőnek sajtónak tűnő, anonim betűhalmokban (hamarosan megjelenik összefoglalónk e helyi papagáj-kommandóról),
  • ahol példa nélkül álló módon maga a közpénzből fenntartott városháza lapja és honlapja direkt és hazug írásokat jelentet meg a politikai ellenfeleiről,
  • ahol városháza-rajongó trollok élősködnek minden váci Facebook-oldalon, több mint gyanúsan egybecsengő kommunikációt hangoztatva,
  • ahol egy pillanat alatt kitiltanak minden indoklás nélkül kulturált ellenvéleményt kifejtő kommentelőt a város hivatalos Facebook-oldaláról,
  • ahol szájzár-rendelettel kívánják elhallgattatni a kétkedő véleményeket,
  • ahol becsülete csak a szolgalelkűeknek és a gondolkodás nélküli fejbólogatóknak van,
  • ahol szerintük nincs helye a velük szemben kritikus sajtónak, a VácOnline-nal kapcsolatban minden alpári hang megengedhető, amelyet sohasem kell meghívni városi sajtótájékoztatókra, amit minden eszközzel el kell hallgattatni, s amelynek nem KELL SOHASEM válaszolni.

Mivel már közpénzt sem kímélő sajtópert is indított teljesen mondvacsinált ügyben a VácOnline és más konzervatív-patrióta országos sajtó ellen a Matkovich-Ferjancsics-tandem és továbbival fenyegetőzik, ezért

az alábbiakban sorra vesszük azokat a sajtókérdéseket, amelyekre módszeresen nem adott eddig választ a városháza.

E kérdésekre, ha válaszolnának, akkor számos kellemetlenségtől, felesleges kiadástól megkímélhetnék a város polgárait.

Kedvükre tekintsék úgy e megválaszolatlan kérdéseket, mint a lakosok, a választók, a közélet iránt érdeklődő polgárok arculcsapását, vagy úgy mint Gurmai Zita futását!

 

2020. május 20.

Tisztelt Sajtóiroda!

Olvasói információ alapján az elmúlt hetekben (május első napjaiban) Matkovich Ilona polgármester utasítására a városháza előtt imádkozó nőt elzavartak a biztonsági őrök, információink szerint rendőrt is hívtak a helyszínre, aki valamilyen jogcímen megbírságolta. Állítólagosan a helyszínelő rendőr aláíratott vele egy olyan iratot, amely azt tartalmazta, hogy nem fellebbezhet az illető.

Ezután a hölgy bement a váci kapitányságra, ahol az információink szerint nem értették a járőr eljárását, de mivel aláírta, hogy nem fellebbezhet, azt ajánlották neki, hogy forduljon az ombudsmanhoz, mivel akadályozták a vallásgyakorlását.

Kérem, ha van információja, szíveskedjék tájékoztatni a VácOnline olvasóit az ügy városháza által ismert részleteiről.

***

2020. június 22.

Tisztelt Sajtóiroda!

Szeretnék bemutatkozni, Hujbert István vagyok, május elsejétől a VácOnline felelős szerkesztője. Új kapcsolat kialakítására törekszem a városházával, szeretném kikérni mind gyakrabban cikkeink kapcsán a város hivatalos állásfoglalását is. Remélem, Önök részéről is fogadókészségre talál, hogy a majdan adott válaszaikat is beépíthessem a jövőben az anyagainkba.  „Ha csépelni kell minket, akkor megtalálnak a kormánypártiak” – városvezetői nyilatkozata okafogyottságában reménykedve kérem, vegyenek fel a váci sajtós protokoll-listájukra. Nem ígérhetjük, hogy ha lesz „csépelni való”, akkor nem tesszük meg, ami a sajtó szerepe, de gondolom, a sajtószabadság elkötelezett hívének, az exújságíró jelenlegi városvezetőnek, s helyettesének, aki pályája zömét sajtókommunikátorként töltötte, nem kell igazolnunk a sajtó komoly „watchdog” funkcióját.

1.
A volt Esze Tamás laktanya telekértékesítésével kapcsolatban osszák meg olvasóinkkal az értékbecslő szakvéleményét, illetve azt az adatot, hogy hány forintra becsülte négyzetméter áron az értékbecslő e terület ingatlanainak értékét?

2.
Sejcében van-e egy illegális szemétlerakó ügyében a városra kiszabott, érvényes hatósági bírság? Amennyiben igen, mekkora összegű ez? Kell-e rekultiválni e térséget, ha igen, milyen anyagi következménye lesz ennek a városra? Ismert-e az illegális szemét lerakója?

3.
Jelenleg zajlik-e szociális bérlakások értékesítése, amennyiben igen, a városháza mire szánja a befolyt összeget?

4.
Információink szerint Bánkon az utóbbi hónapokban rendszerességgel zajlanak informális tárgyalások a váci városházi vezetők és ingatlanbefektetői körök között. Amennyiben igaz, akkor mely közérdek indokolja e városházán kívüli megbeszéléseket?

5.
A VácOnline-nak van még Önök felé, egy azóta sem megválaszolt sajtókérdése, kérem szíves válaszukat e címekre küldött május 20-án, 11:19-kor kelt levelünkre is.

Bízom az olvasóink és a helyi sajtó tiszteletén alapuló, mihamarabbi érdemi válaszukban.

***

2020. június 30.

Tisztelt Matkovich Ilona Polgármester Asszony! Tisztelt Városházi Sajtó!

Szeretnénk megjelentetni minél hamarabb ezt az alábbi írást. A lap és a városháza közötti új párbeszéd jegyében megkérjük, szíveskedjenek a maguk álláspontját is közölni a megjelent anyagunk mellé.

S egyúttal engedjenek meg egy további kérdést is, amelyre várjuk szíves válaszukat:

1.

Tervbe vette-e a polgármester asszony az idei fővárosi Pride alatt, hogy bármiféleképpen szolidaritását fejezi ki szimbolikusan vagy akár programokban a rendezvénnyel?

***

2020. július 21.

Tisztelt Matkovich Ilona Polgármester Asszony! Tisztelt Városházi Sajtó!

1.
Matkovich Ilona polgármester részt vesz-e a Pride-on, ahogy azt a korábbiakban Karácsony Gergely főpolgármester és Juhász Béla sződligeti polgármester is tette, vagy távol marad?

2.
Lesz-e idén nyáron szivárványos zászló a városházán?

3.
Miért nem adja a telket a város a kórháznak, mi lehet ennél fontosabb ügy? Esetleg közben engedett a város és mégis létrejött a rendelőintézet építéséhez elengedhetetlenül szükséges telekcsere?

4.
Mekkora bevételtől esett el a városi költségvetés a parkolás késlekedett bevezetésével?

5.
Budapest főpolgármesterével, Karácsony Gergellyel miről tárgyalt Matkovich Ilona? Mire jutottak a tárgyalás során?

6.
A kisváci és a Buki tó környéki 300 folyóméteres, 1000 négyzetméteres kerékpárút szakaszának felújítása mekkora összegbe került Vác városának?

***

2020. augusztus 19.

És íme a legutóbbi, amelyben Matkovich Ilona újra nem válaszol, hanem csak követel és fenyeget.

Matkovich messzemenően szembemegy korábbi nyilatkozataival: „Nem pártpolitikával fogunk foglalkozni, hanem várospolitikával, így számítunk mindenkire, aki azt akarja, hogy ennek a városnak végre olyan vezetői legyenek, akiknek csakis a váciak érdeke számít.” És ezzel: Mindenkivel együtt tudok működni, aki dolgozni kíván a városért. Az Összefogás Vácért csapatát nagyon jó emberek alkotják. Segítőkészek, kreatívak, szorgalmasak, és mindnyájunkat fűt a tettvágy.”

Matkovich Ilona: „Mindnyájunkat fűt a tettvágy” fizetett hirdetése a Váci Naplóban, 2019.09.13.

Ezzel a cikkünkkel kapcsolatban kaptuk az alábbi fenyegetést:

Matkovich saját Facebook-bejegyzésével leplezte le önmagát – az ő utasítására tilthatták ki a polgári esteket a színházból

Tisztelt Polgármester Asszony!

Kérem, legyen a segítségünkre!

Ha nem megtiltotta a Váci Polgári Estek megtartását, akkor a saját értelmezése szerint milyen intézkedést tett annak érdekében, hogy a Váci Polgári Esteket ne lehessen megtartani a színházban?

Vagy nem tett semmit, hanem az Ön beleegyezése nélkül a színház önhatalmúlag tiltotta ki a rendezvényt?

Amennyiben kérdéseink elől ismét megfutamodik, kénytelenek leszünk ezt nyilvánosságra hozni.

—-
Tisztelettel: Hujbert István, VácOnline, felelős szerkesztő
+36 20/973-3356, szerkeszto@vaconline.hu