„Mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg összetartozásunk tüze!”

Összetartozásunk Tüze címmel hirdette meg június 4-i programját a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség.

„Szent István király ezeresztendős keresztény államiságát a Kárpát-medencében Trianonnál pont egy évszázada zúzták szét, feldarabolva az országot.

Tíz évvel ezelőtt az Országgyűlés a kettős állampolgárságról szóló törvényben az elcsatolt területeken élő és a világban szétszóródott magyarokat közjogi értelemben is a nemzet részévé, június 4-ét pedig a Nemzeti Összetartozás Emléknapjává tette.

Mindezekre emlékezve 2020. június 4-én 20:20-kor (budapesti idő szerint) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg Összetartozásunk Tüze!”

– írták az esemény ismertetésében.

Az Összetartozásunk Tüze rendezvény ötletgazdája és szervezője a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, társszervezője a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma és tagszervezetei, vagyis a világban működő magyar cserkészszövetségek. Az eseményhez várják önkormányzatok, intézmények, szervezetek, közösségek és magánemberek csatlakozását szerte a nagyvilágból. „Hangsúlyozzuk, hogy ez nem cserkészprogram, így tényleg mindenki csatlakozhat!” – teszik hozzá.

„Minél több országban, településen, közösségben, családban csatlakozzanak ehhez az eseményhez azok az emberek, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik magukat.”

Csatlakozni erre a linkre kattintva lehet.