Kalendárium – Filmes gondolatok a család nemzetközi napján

Pénteken ünnepelte a világ (ha egyáltalán volt rá türelme e tragikus időkben?!) a család nemzetközi napját. Anyák napja, munkás szent József és a gyermek nap között meghúzódó szerény kis ünnepnapot, május 15-ét 1994-ben nyilvánította az ENSZ a család nemzetközi napjává. Akkoriban a kezdeményezés alapvető célja az volt, hogy odafordítsa a figyelmet a családra, mint a társadalom legfontosabb „intézményére”.

Ezúttal nem szavakkal méltatva a család és a róla megemlékező nap fontosságát, nem magvas gondolatokkal vallanánk a családban élés emberi csodájáról, hanem csak kitennénk két kisfilmet, amely a lehető legsarkalatosabban mutatja be azt a két eltérő álláspontot, amely ma a világban viaskodik a gyermekvállalást és a család intézményét illetően.

Vajon a társadalom legfontosabb intézménye-e a család? kérdésre ilyesféle válaszokat ad ma a liberális és a konzervatív világ.

 

Nem kérek a családból, mert…

Egy átlagos Momentum szavazó….

Ez a véleménye a gyerekekről egy átlagos Momentum szavazónak… Normális???

Közzétette: Dunakanyar Mánia – 2020. május 16., szombat

Gyermekmentes Övezet

Hogy mennyire nem elszigetelt jelenségről van szó, erről cserél rendszeresen eszmét egy elkötelezetten családellenes Facebook-oldal aktív közössége.

***

Akkor is kérek a családból, ha nem adatott meg

A Befogadottak című dokumentumfilm a nevelőszülők szeretetteljes gondoskodására szeretné felhívni a figyelmet és egyúttal megköszönni különleges áldozatukat!

Befogadottak dokumentumfilm

A Befogadottak dokumentumfilm ma este a Facebookon is megtekinthető. Mi ezzel a filmmel szeretnénk felhívni a figyelmet a nevelőszülők szeretetteljes gondoskodására, és megköszönni különleges áldozatukat! Isten áldja a nevelőanyákat!

Közzétette: Fülöp Attila – 2020. május 4., hétfő

S ha már megneveztünk egy családot elvető közösséget, akkor érdemes talán megismerkedni két elkötelezett családbarát magyar közösséggel is:

Családháló
Elkötelezetten vallják: a család kincs, közös örökségünk, melynek gondozása a média határozott feladata.

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
Segítik a kisgyermekes családokat, fiatalokat. Tevékenységük – karantén idején – még fontosabb mint valaha. Önkénteseikkel azon dolgoznak, hogy támogassák a családokat, gyermeket vállalókat, társat keresőket.

***

S álljon még itt egy pár másodpercbe sűrített animációs vallomás a családról!

Kiemelt kép: Pixabay