Bár lakásukat sikerült eladni, a Baksza család kálváriája még nem ért véget

A váci Baksza család története már nagyon sokak számára ismerős lehet. Ők azok, akiknek életét egy daganatos megbetegedés, majd annak tetejébe egy mintegy 4 milliós tartozás keserítette meg. Legutobb, amikor cikkeztünk róluk, két jó hírt közölhettünk velük kapcsolatban. Az egyik, hogy felhívásunkra rengeteg segítséget kaptak, és megmenekültek a kilakoltatástól. A másik pedig, hogy az édesanyát a műtétjét követő kemoterápiás kezelés-sorozat utáni kontroll alkalmával gyógyultnak nyilvánították. A legfrissebb hír, hogy egy igen segítőkész ingatlanközvetítő, Harmati Attila segítségével sikerült értékesíteniük a lakásukat, így valamennyi tartozásukat rendezni tudják. Üröm az örömben, hogy a fennmaradó összegből – a tervezettekkel ellentétben – nincs lehetőségük egy kisebb, szerényebb fenntartási költségekkel bíró lakást vásárolni.

A család folyamatosan pályázik önkormányzati lakás megszerzésére, azonban ez idáig nem jártak sikerrel. Jelen állás szerint 2018. január 5-ével el kell kiköltözniük az eladott lakásból, így most gőzerővel keresnek egy 2 szobás lakást, amelyet kibérelhetnének – lehetőség szerint Vác-Alsóvároson. Fontos megemlíteni, hogy a családnak van egy kistestű kutyája is, akitől nem szeretnének megválni, tehát vinnék magukkal az albérletbe.

Kérjük Olvasóinkat: ha valaki esetleg tud ilyen ingatlanról, az a 06 (20) 502-60-35-ös telefonszámon jelentkezzen a családnál! Köszönjük!