Játék a határokkal

Fenti címmel rendeznek egész napos tréninget a Madách Imre Művelődési Központban 2017. október 14-én. Szerkesztőségünk a program házigazdáját, Mészáros-Papp Katalint kérdezte az eseményről.

– Miről szól ez a tréning?

– Egy egész napos interaktív programra gondolj, ahol nem csak előadásokat hallgatsz és figyelsz, hanem az események részesévé is válsz. A nap célja bemutatni azt, hogy hogyan alakulnak ki a viselkedési mintáink és azok hogyan hatnak a mindennapjainkra – a nehézségekre, kapcsolatainkra, az egészségünkre.

Nem csak elméletben fogjuk ezt taglalni, hanem a gyakorlatból, a betegellátásból merítünk számos példát, ami a valóságban mutatja be az érzelmeink hatását a testünkre. Majd olyan gyakorlati részek következnek, ahol mindenkit bevonunk a „játékba” és megnézzük, hogy áll a határai meghúzásával és merre tud elindulni, hogy rendezze a nehézségeit.

– Miért pont Játék a határokkal?

– A határok sértése ma nemzetközileg és egyénileg is fontos téma. Itt persze nem az országhatárokkal, hanem a személyes élettérrel foglalkozunk majd. Azt fogjuk feltérképezni, hogy ki hogyan áll a saját határaival, mennyire tudja azt meghúzni vagy másokét tiszteletben tartani. Persze kitérünk arra is, miért fontos a saját határok felismerése társadalmi szinten.

– Kiknek szánod ezt a programot?

– Az eseményen bárki részt vehet, mert érthető formában és példákon keresztül szemléltetjük a mondanivalónkat.

Érdekes lesz azoknak, akik már hallottak az önismeret fontosságáról, de többre vágynak egy előadás meghallgatásánál. Itt már tehetnek is valamit önmagukért. Ajánlom azoknak is, akik már elindultak az önfejlesztő úton, mert tréning rendszert ad az önismereti folyamatok megértéséhez.

Egyénenként értékes program lesz, mert a részt vevő felismeri önmaga működését, ezért megérti, mi zajlik benne, körülötte, és képessé válik a saját életének irányítására. Könnyebben elfogadja önmagát és másokat, fejleszti az empatikus készséget.

Párkapcsolatban élőknek azért lényeges esemény, mert ráéreznek annak fontosságára, hogy közös nyelvet beszéljenek és egymást tudják segíteni egy minőségi együttélés érdekében.

Ajánlom szülőknek, hiszen könnyebb lesz megtalálni a hangot a gyermekkel, ha sikerül megérteni a a viselkedése hátterében álló sérelmeket.

Szívem szerint ennyi önismereti csomagot minden embernek átadnék az önértékelés növelése és a társas kapcsolatok empatikusabbá tétele érdekében.

– Annak is érdemes részt venni a tréningen, akinek egészségügyi problémái vannak?

– Természetesen, ezért van az egészségügyi előadás rész. A betegségek mentális megközelítésének fontosságáról szól majd. Az egyik kedvenc előadás részem az, ami a pszichés problémák testi tüneteire hívja fel a figyelmet a vonatkozó jogszabályok tükrében.

– Milyen létszámra gondoltál?

– Kis létszámban lehet olyan eredményeket elérni, amire minden résztvevő azt tudja mondani, hogy tényleg kapott valamit. Amikor hazamész egy nagy teremben tartott, teltházas előadásról, akkor feldobott vagy, hogy milyen jókat hallottál. Elültetnek benned egy magod, ami majd szárba szökken és beérik valamikor. A Játék a határokkal tréningen már a virágzást is szeretnénk együtt megélni a résztvevőkkel, hogy az eredmény kézzel fogható legyen.

– Mit jelent ez pontosan?

– A résztvevők a hétköznapokban használható gyakorlati eszközökkel fognak hazatérni, amikkel jobban tudják irányítani az életüket és kezelni a társas kapcsolataikat. Megértik azt is, hogy miért nem ment ez eddig. Lesz arra is lehetőségük, hogy felismerjék és átlépjék az akadályokat, amik a kívánt életminőség útjában állnak.



– Egyszeri esemény ez vagy egymásra épülő modulok lesznek?

– Önmagában kerek, sok értékes információt és tapasztalatot adó tréninget lesz a Játék a határokkal. Van még jó pár ötletem további eseményekre, de mindegyik önmagában is egységet fog képezni. Ugyanakkor célom, hogy mindegyik rész előbbre vigyen az önismeret és önfejlesztés útján.

– Ismerve a szemléletmódodat, biztos vagyok a tréning sikerében. Mondanál még pár szót a másik két előadóról?

– Mindketten hasonló beállítottsággal rendelkeznek, mint én. Szívvel, lélekkel és állandó önfejlesztésen alapuló, legjobb tudásukkal dolgoznak. Az egész életünk mások segítéséről szól és arról a törekvésről, hogyan lehetne az egyes emberek és a teljes társadalom életét szebbé, könnyebbé alakítani. Hozzám hasonlóan ők is végeznek karitatív munkát különböző csoportokban, hogy minél több ember életét segítség minőségi változás felé.

– Elmondanád még a technikai részleteket?

– A Játék a határokkal tréning 2017. október 14-én 10 órától 16.30-ig kerül megrendezésre a váci Madách Imre Művelődési Központban.

Jelentkezni a 06 (30) 456-5430-as telefonszámon tudnak az érdeklődők.

Az egész napos program ára 15.000 Ft/fő. Pároknak, barátoknak, családtagoknak készültem értékes ajándékkal is 9.000 Ft-os, 2 órás egyéni konzultáció lehetőségével. A jó közérzet érdekében ásványvízzel, pogácsával, szendviccsel várom a résztvevőket. Teljes információ a programról és a részvételről a www.kineziologiavac.hu oldalon található.