GALAMBOKAT REPTETTEK A MAGASBA A BÉKE JEGYÉBEN A FIDESZ-KDNP JELÖLTJEI

Száz galambot reptettek fel csütörtökön Vácon a béke jelképeként a Fidesz-KDNP jelöltjei és országos politikusok. Mint mondták, a júniusi választások tétje a háború vagy a béke.

„A második világháború lezárása óta soha nem álltunk még annyira közel a harmadik világháború kitöréséhez, mint manapság. Szomszédunkban immár két esztendeje háború zajlik és az eszkaláció irányába haladnak a dolgok, mert Európa vezetői sajnos háborús lázban égnek. Magyarország a béke szigeteként egyedül áll itt, Európa közepén. A júniusi választások tétje tehát nem más mint háború vagy béke” – mondta Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: „azok a politikusok, akik arról beszélnek, hogy a holnap feladata a fegyverszállítás, azok háborúpárti politikusok, akik azt mondják, holnaptól fegyverszünetre van szükség, békepárti politikusok.”

„Mi, a Fidesz-KDNP politikusai békepártiak vagyunk, hiszen azt követeljük már két éve, hogy azonnal fegyverszünet legyen a háborúban, és véget érjen az embertelen vérontás” – szögezte le. „Ma Európában a magyar a béke hangja, csak Magyarország az az Európai Unión belül, amely következetesen kiáll a béke mellett.” Rétvári Bence hozzátette: „minden más ország támogatja a háborúpárti javaslatokat. Ennek az iránynak kell véget vetni: Európában békepárti fordulatra van szükség”.

„A brüsszeli döntéshozók olyan háborús pszichózisban szenvednek, ami gyakorlatilag világháborúval fenyeget, másról sincs szó, mint fegyverszállításról” – fogalmazott Gál Kinga, a Fidesz Európa parlamenti képviselője. Rámutatott, az Európai Unió békeprojektként indult, az alapító atyák szándéka az volt, hogy békét és stabilitást érezzenek a polgárok és elkerüljék, hogy háború legyen. Ma ott tartunk, nem zárják ki, hogy katonákat is küldjenek az ukrán-orosz háborús zónába és még az atom kérdése is előjön – tette hozzá.

Egy keresztény ember csak úgy gondolkodhat, ha kellő bátorsággal a békét képviseli – ezt Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője mondta. Hozzátette, hogy sorsdöntő tétje van a választásoknak és „a legnagyobb kérdés, hogy Magyarországon, a magyar kormányon kívül vannak-e még olyan bátrak, akik képesek kiállni a béke mellett.”

„A jelenlegi baloldali uniós vezetés, a hazaáruló magyar dollárbaloldal jelenleg a fegyverszállítás, a katonák küldése és a háború kiterjesztésének a világában él” – ezt Hidas Dóra, a Fidesz-KDNP Európai parlamenti képviselőjelöltje mondta. Hozzáfűzte: „ezzel szemben áll azonban a magyar emberek többsége és a Fidesz álláspontja, mely a mielőbbi tűzszünetet, a béketárgyalásokat és az emberélet védelmét tekinti fő prioritásnak.”

A résztvevők a váci Bacskai Sándor postagalamb tréningtelepről röptettek fel száz galambot.